Itthon » Művelődés

Páll Ágoston fazekasmestert UNESCO-díjjal tüntették ki

Páll Ágoston korondi fazekasmesternek a korondi új művelődési házban adták át május 21-én az UNESCO Szellemi Örökség Díját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

UNESCOdij
UNESCOdij
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 23., 10:02
0 hozzászólás. 


A Hargita Megye Tanácsa, a Romániai Magyar Népművészeti Szövetség, valamint a Korond Községi Tanács által szervezett ünnepségen Katona Mihály, Korond polgármestere, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter mondtak beszédet. Bákai Magdolna, a Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium Hargita Megyei Igazgatóságának volt vezetője Jelenben élő kulturális örökség címmel tartott előadást, Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója A családi hagyomány ereje, míg Szatmári Ferenc, a Romániai Magyar Népművészeti Szövetség elnöke Egy másik Korond vonzásában címmel tartott előadást.

UNESCOdijBorboly Csaba beszédében azt mondta, Páll Ágoston és munkássága példaértékű lehet a felnövekvő nemzedékek számára.

„Nagy öröm számunkra, hogy Hargita megyének ilyen kitüntetettje van, mert ez azt is jelenti, hogy van még érték, értéket teremtő ember és közösség Székelyföldön. Ebben a díjban, azt hiszem, benne van az igazi Korond" - jelentette ki a tanácselnök.

A díjat Kelemen Hunor miniszter adta át, amit ünnepi műsor követett.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."