Itthon » Művelődés

A Varázsénekkel búcsúzik a Táncműhely

Évadzárásra készül az Udvarhely Táncműhely. Június 4-én, szombaton, 18 órától a városnapokon keretében a nagy sikerű Varázséneket mutatják be.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Varazsenek
Varazsenek
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 31., 12:12
0 hozzászólás. 


Az Udvarhely Táncműhely Furik Rita m.v. rendező-koreográfus által színpadra vitt folklórszínházi produkcióval, a Varázsénekkel búcsúztatja az idei évadot. A nagy sikerrel bemutatott előadás újra felkínálja annak lehetőségét, hogy a közönség betekintsen a szakrális rituálék világába és elgondolkozzon az emberi élet három nagy tisztessége és fordulópontja - születés, házasság, halál - célja, értelme felett. A Varázsének a napjainkban oly mostohán kezelt, „csak pszichológiai" értelemben számon tartott érzelmi tendenciáinkat állítja középpontba letisztult formában, minden manír, manipuláció nélkül, olyanképpen, ahogy az a népi gondolkodásmódból fakad.

A következő évadra való felkészülés jegyében június folyamán még két mozgásszínházi workshopon vesz részt a társulat, az egyiket Uray Péter koreográfus-rendező, az M Studio művészeti vezetője, a másikat Juhász Zsolt, a Duna Táncműhely koreográfusa és a Duna Művészegyüttes vezetője tartja. A műhelymunkák valószínűleg a következő évadban születő előadások alapját képezik majd.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."