Itthon » Művelődés

A Haáz Rezső Múzeum programajánlója a Városnapokra

Nyílt nap a Borvízmúzeumban, múzeumpedagógiai foglalkozás, kiállítás, avató, előadás - a III. Székelyudvarhelyi Városnapok ideje alatt a Haáz Rezső Múzeum kulturális események egész sorával várja látogatóit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi_Borvizmuzeum
Bedohazi_Borvizmuzeum
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. június 03., 13:29
0 hozzászólás. 


A szejkefürdői Borvízmúzeumban június 5-én, vasárnap 10 órától nyílt napot tartanak. Ugyanitt, a 45. Szejke népzene- és néptánc fesztivál programja alatt, tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásokat is szerveznek a gyermekeknek.

Június 6-án, hétfőn 13 órától ünnepélyesen felavatják a Tompa László utca 10. szám alatt található, felújított Tompa László emlékszobát. Köszöntőt mond Szakács István Péter, író-tanár, Tompa László verseit Kulcsár-Székely Attila, a Tomcsa Sándor Színház színművésze szavalja el.

Bálványok címmel Vargha Mihály szobrászművész könyvbemutatóval, vetített képes bemutatkozóval egybekötött kiállításának megnyitójára június 7-én, kedden 17 órakor a Haáz Rezső Múzeum Képtárába várják az érdeklődőket.

A Haáz Rezső Múzeum szervezésében a Városi Könyvtárban tart Szilágyi Péter budapesti előadó A magyar bajusz története címmel előadást június 8-án, délután 5 órakor. Az esemény érdekessége, hogy a szervezők minden bajuszos résztvevőt díjaznak!

Pál-Antal Sándor nyugalmazott akadémikus, levéltáros nyitja meg június 9-én, csütörtökön 17 órakor az Üzenet a múltból. Székelyföldi címerek és pecsétek című történelmi kiállítást. Az eseményen üdvözlő beszédet mond Bunta Levente, polgármester. A megnyitót követően a Képtárban a budapesti Szabó Vata és Zsolnai Gábor előadók tolmácsolásában két történelmi témájú, A hódoltság-kor katonai ruházata és Kárpátkerülés lóháton című előadást lehet meghallgatni 17 óra 30 perctől.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."