Itthon » Művelődés

Múzeumok Éjszakája - premier pénteken

A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum június 24-én, pénteken első alkalommal szervezi meg városunkban a Múzeumok Éjszakáját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

MuzeumokEjszakaja
MuzeumokEjszakaja
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. június 22., 10:32
0 hozzászólás. 


MuzeumokEjszakaja
A délután 5 órától éjfélig tartó rendezvényt gyermekeknek és felnőtteknek szóló foglalkozások, programok színesítik.

Délután 5 órától a régészeti feltárások rejtelmeibe avatják be a gyermekeket. A múzeum udvarán létrehozott munkagödörből régészek segítségével tárhatják fel a kerámia tárgyak darabjait, ezeket dokumentálják, majd a leletek darabkáit a restaurátor műhelyben újra összeragaszthatják.

18 órától egy igazi kuriózumnak számító kézműves foglalkozáson is részt vehetnek a gyermekek. Róth András Lajos, a Tudományos Könyvtár gondnoka egy korabeli papírszínezési technológiát tanít meg az érdeklődőknek.

A székely nemzet pecsétjének történetével a 19 órától kezdődő tárlatvezetésen ismerkedhetnek meg a látogatók. Az Üzenet a múltból című kiállításon Zepezcaner Jenő történész tart szakmai tárlatvezetést. Ehhez kapcsolódik a 19 óra 30 perctől kezdődő tematikus foglalkozás, amelynek során a látogatók viaszlenyomatot készíthetnek Udvarhelyszék 1867-es pecsétjével.

A gyermekeknek esti mesével is kedveskednek a szervezők: 20 órától Sarkadi
Zoltán színművész jóvoltából udvarhelyszéki legendák és mondák hangzanak el.

Az esti mese után, 21 órától Simó Annamária előadóművész egyéni produkciójára várják a közönséget. A 80-as 90-es évek slágerei gitárkísérettel csendülnek fel.

22 órától a nagyközönségnek meghirdetett Székelyudvarhely éjjel című fotópályázatra beérkező alkotások szabadtéri, vetített képes bemutatására kerül sor. A fotókat egészen a rendezvény napjáig várják a szervezők!

A rendezvényt Fazakas Szabolcs Székelyderzs éléskamrája című dokumentumfilmjének vetítése zárja. A 22 óra 30 perctől kezdődő filmvetítés alatt a nézők a székelyderzsi bástyából származó szalonnát kóstolgathatnak.

A Múzeumok Éjszakája című rendezvény alkalmával a múzeum kiállításai Székelyföld virágai (állandó néprajzi kiállítás), Üzenet a múltból (Székelyföld címereit és pecsétjeit bemutató időszakos történelmi kiállítás), Ásványok, kőzetek és kövületek (Bányai János geológus hagyatékából rendezett természetrajzi kiállítás), Bálványok (Vargha Mihály képzőművészeti tárlata) díjmentesen látogathatók.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."