Itthon » Művelődés

Légy Országépítő - jelentkezz a IV. Kalibáskői Olvasótáborba

Augusztus 20-ig várják az iskolások jelentkezését a Városi Könyvtár és a Bibliofil Alapítvány kalibáskői olvasótáborába.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Itthon_Muvelodes/konyvakcio
Itthon_Muvelodes/konyvakcio
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. augusztus 11., 17:35
0 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár és a Bibliofil Alapítvány augusztus 22. és 26. között immáron negyedik alkalommal szervezi meg a kalibáskői olvasótábort, amely idén az Országépítők címet kapta.

A szervezők célja, hogy a nyári szünidő végén XVII.-XX. századi erdélyi írók alkotásain keresztül vezessék vissza a táborban résztvevő diákokat a szünidő alatt esetlegesen kimaradt olvasás-élményhez. A kiválasztott szövegeken keresztül a táborozók felfrissíthetik, elmélyíthetik és bővíthetik a szülőföldjükkel kapcsolatos, történelmi, társadalmi, természeti ismereteiket.

„Az idei tábor során 15 gyermek számára biztosítunk támogatott táborozási lehetőséget, de Udvarhelyszékről csupán 5 gyermeket áll módunkban vinni, ezért a jelentkezőknek pályázniuk kell a helyekre. A táborozók többi részét Tusnádról és Lábnyikról hívjuk, mert a tábor céljai közé tartozik a különböző települések közötti kapcsolatok építése is" - tájékoztatta honlapunkat Asztalos Attila, szervező, a városi könyvtár munkatársa.

Pályázati feltételek:

1. A pályázaton részt vehet minden udvarhelyszéki V-VIII osztályos tanuló.
2. Pályázni egy, a szülőföldről írott fogalmazással lehet, amely mellé csatolni kell az ellenőrző azon oldalát, amelyen fel van tűntetve a pályázó magyar nyelv és irodalomból elért idei eredménye. Csatolni kell továbbá a pályázó és családja elérhetőségét is.
3. A pályázatokat a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban lehet leadni augusztus 20.-ig.
4. Az olvasótáboron való részvételi díj 50 Lej.

Az érdeklődők további információkat a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban, a 0266-218332-es telefonszámon, illetve a biblioudv@yahoo.com e-mail címen kérhetnek.

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."