Itthon » Művelődés

1000 euró a pályadíj - Liszt Ferenc pályázat

Liszt Ferenc víziói címmel a zenész születésének 200. évfordulója alkalmából 1000 eurós fődíjú képzőművészeti pályázatot hirdetnek.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. augusztus 25., 15:35
0 hozzászólás. 

A Marosvásárhelyi Kulturális Központ képzőművészeti pályázatot hirdet Liszt Ferenc születésének 200. és halálának 125. évfordulója alkalmából. Az erdélyi magyar képzőművészeket megszólító, 1000 eurós fődíjú, Liszt Ferenc víziói című pályázatra a kiíró olyan, a zeneszerző személyének, életútjának, illetve művészetének, vagy a művei által kiváltott élménynek az ábrázolását várja, amelyek méltó hordozói a szellemi örökségének.

 

„A pályázaton teret adunk a személyes interpretációknak, reflexióknak, éppen ezért a képzőművészeti műfaj és technika szabadon választható" – hangsúlyozzák a kulturális központ munkatársai, akik öt főből álló szakmai kuratóriumot kérnek fel a pályamunkák elbírálására.

Az ítészek a 35 évnél fiatalabb alkotók munkáit díjazzák, de kijelentették, a pályázatra kortól függetlenül bárki szabadon jelentkezhet, küldhet be alkotást, ugyanis az október 14 -16 között megrendezésre kerülő Marosvásárhelyi Liszt Ferenc Napok keretén belül kiállítást szerveznek a beküldött anyagokból. A pályázat díjának átadására is e rendezvény keretén belül Ifj. Csiky Boldizsár vasárnap esti zongoraestje után kerül sor. A hétvége programjában szerepel még egy középiskolai vetélkedő, valamint egy Liszt Ferenc pont felállítása.

A pályázat elsődleges célja, a kétszáz évvel ezelőtt született Liszt Ferenc munkásságának az ismertetése, népszerűsítése, illetve árnyalása a képzőművészeti-alkotásokon keresztül, a zene keltette gondolatok, érzések képzőművészet eszközeivel való kifejezése, a zene és képzőművészet kapcsolatának mélyítése.

A pályamunkákat Marosvásárhelyen, a Retezatului utca 2/4 szám alatt kell benyújtaniuk a művészeknek, kiállításra kész állapotban, legkésőbb október 4-ig.

Beküldendő művek száma: önálló alkotásonként max. 5 db, sorozat esetében 1 sorozat maximum 5 képből állhat, 1 sorozat egy alkotásnak minősül. Térplasztika esetében a mű tömege nem lehet több 40 kg-nál.

Az alkotásokról készített jó minőségű, körülbelül 3 MB méretű digitális reprodukciókat az alkotás adatainak (alkotás címe, technika, ár – ha az eladható, alkotó neve, elérhetőségei,) egyértelmű közlésével együtt az alábbi e-mail címre várják: office@vasarhely.ro

A Marosvásárhelyi Kulturális Központ pályázati kiírásának pontos szövege innen tölthető le. További információk az office@vasarhely.ro e-mail címen, illetve a 0746083212 telefonszámon kaphatók.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."