Itthon » Művelődés

Ajtót nyitok - Turi Bálint előadóestje a könyvtárban

Az Ajtót nyitok című verses előadóest bemutatójára a Városi Könyvtár olvasótermébe szeptember 7-én, szerdán 18 órakor várják a nagyérdeműt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. szeptember 01., 09:51
0 hozzászólás. 

 

 

Turi Bálint előadóművész, a Tomcsa Sándor Színház meghívottja a mesteri hármas, József Attila, Dsida Jenő és Márai Sándor verseiből font Csurulya Csongor művészeti vezető rendezésében egész estét betöltő verskoszorút.

Bedohazi

„Mindent amit megérintettem,/odaadok a kezeidbe/Mindent elmondok, amit előtted elhallgattak" - a szonettkoszorú József Attila születésnapi köszöntője, ajándéka mesterének és barátjának Juhász Gyulának 40. születésnapjára. Az előadás a mesterszonett létrejöttét mutatja be a színész alkotófolyamatán keresztül, megfogalmazva ars poeticáját, bepillantást engedve legbelsőbb mikrokozmoszába.

- Vers-asszociációk - képek, gondolatok építkezése az alapoktól a „kulcsrakész" állapotig. Hálás köszönet érte, élőknek és elhunytaknak, a tanításért - fogalmaz az előadásról Turi Bálint. Az előadóról, pályafutásáról, korábbi munkáiról ide kattintva lehet olvasni.

Turi egyéni előadósestjén Márai Sándor Magyar emberek, Dsida Jenő De Ti nem láttok engem, Közeleg már, Tudom az ösvényt, Utóhang valamint József Attila A kozmosz éneke, Munkás, Ars poetica, Nyár volt, Bibliai, Egy ifjú párra, Semmi, Ajtót nyitok, Amint betört..., Magyarország messzire, Érik a fény, Riának hívom, Gyémánt című költeménye hangzik el.

Az Ajtót nyitok című előadást a könyvtárban még két alkalommal, szeptember 8-án és 9-én 18 órától lehet megtekinteni.

A belépőjegy ára 10 lej. Jegyeket előzetesen a színház jegypénztárában lehet vásárolni, hétköznapokon 11-14 és 15-17 óra között.

Információ, elérhetőségek: kozonsegszervezo@szinhaz.ro, www.szinhaz.ro. Telefon: 0749-219921 vagy 0266-212131.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."