Itthon » Művelődés

Átadják az EMIA-díjakat

Az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány díjátadó ünnepségét október 15-én este 7 órakor tartják a polgármesteri hivatal Szent István - termében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Itthon_Muvelodes
Itthon_Muvelodes
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. október 13., 14:20
0 hozzászólás. 

A fennállásának 16. évfordulóját ünneplő Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány (EMIA) immár hagyományos díjátadóján köszöntőt mond Pomogáts Béla irodalomtörténész, az Anyanyelvi konferencia elnöke.

A megnyitóbeszédet a Debüt-, EMIA-, és a Hídverő-díj átadása követi. Az idei Debüt-díjat a csíkszeredai Potozky Lászlónak ítélte az alapítvány kuratóriuma, míg az Életmű- díjat Szilágyi István kapja. A kitüntetettek munkásságát Fekete Vince költő, műfordító, szerkesztő méltatja. Az EMIA-díjat ebben az esztendőben Cseke Gábor költő, író, újságíró és Molnos Lajos író, költő, műfordító veheti át. Laudációt mond Zsidó Ferenc író, újságíró és Gálfalvi György irodalomtörténész.

A Hídverő-díjat a neves irodalomtörténész és kritikus, dr. Láng Gusztáv irodalomtörténész kapja. Az idén 75 éves irodalmi személyiség életművét Kántor Lajos irodalom- és művészetkritikus méltatja.

A díjátadón közreműködnek a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai. A rendezvényt a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány támogatja.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."