Itthon » Civilek

Átadják a Pápai Páriz Ferenc Emlékérmet

A tizennegyedik, ünnepélyes díjátadót kedden 17 órától tartják a Székelyudvarhelyi Művelődési Házban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Dr. Balla Árpád. Fotó: ifj. Haáz Sándor
Idén márciustól a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa dr. Balla Árpád. Fotó: ifj. Haáz Sándor
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. szeptember 10., 11:46
0 hozzászólás. 

Az alapítványt Dr. Balla Árpád nyugalmazott gyermekgyógyász, orvosprofesszor hozta létre azzal a céllal, hogy ösztöndíjakkal támogassa, minden év szeptember 10-én, a névadó orvostudós, Pápai Páriz Ferenc halálának évfordulóján elismerésben részesítse azokat az erdélyi orvosokat, gyógyszerészeket, akik tudományos kutatásaikkal a hozzájárultak/járulnak a mindenkori orvostudomány fejlődéséhez.

Az emlékérmet és a díszoklevelet, az alapítvány kuratóriumának döntése alapján ítélik oda kiváló szakmai tevékenységgel rendelkező, 40 év feletti orvosprofesszoroknak, gyógyszerészeknek.

Az idei ünnepélyes díjkiosztón életműdíjat nyújtanak át a marosvásárhelyi dr. Kikeli Pál kardiológusprofesszornak és a temesvári dr. Matekovits György Mihály szájsebészprofesszornak. Kutatómunkájáért elismerésben részesül a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem ideggyógyász segédtanára, Vajkó Zoltán is.

A Művelődési Ház koncerttermében tartott ünnepségen beszédet mondanak a történelmi egyházak képviselői, Bunta Levente polgármester, Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja, közreműködnek a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola zeneszakos növendékei. Az esten Dr. Balla Árpád professzor kérésére Pápai Páriz Ferenc Pax Corporis című művének a szájhigiéniáról szóló fejezete alapján dr. Matekovits professzor tart érdekes előadást.

A Pápai Páriz Ferenc Alapítványról, céljairól, tevékenységéről, valamint a korábbi években kitüntetettekről az alapítvány honlapján találunk információkat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."