Itthon » Művelődés

Városunkban vendégszerepel a Tompa Miklós Társulat

A kacagás királyának bohózatát láthatja a nagyérdemű a Művelődési Házban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. november 23., 12:25
0 hozzászólás. 

„Georges Feydeau Bolha a fülbe című bohózata a világirodalom egyik legszellemesebben megírt színműve. A szerző a vaudeville, vagyis a könnyed bohózat leghíresebb francia képviselője. Darabjai ma is népszerűek a világ színpadain" - állítja Kövesdy István, az előadás rendezője.

Georges Feydeau (1862-1921), aki a XIX.-XX. század fordulóján állt népszerűsége csúcsán – a kacagás királyának tartották – , jelenleg reneszánszát éli a francia színpadokon is. A legjobb nevű rendezők által jegyzett előadások elszakadtak a bulvárszínház kliséitől, hozzájárulva ahhoz, hogy Feydeau-t a modern polgári őrületeket karikírozó szerzőként fedezze fel újra a közönség.

A Bolha a fülbe egy félrelépések és félreértések sorára épülő, pezsgő humorú vígjáték. Feydeau a mindennapi élet szürke jeleneteiből, perpatvaraiból, jelentéktelen mozzanataiból csiholja ki a humort olyanképpen, hogy a néző néhol saját élethelyzeteivel szembesülve derülhet önmagán.

Az előadásra jegyeket váltani a színház jegypénztárában, hétköznapokon 11-14, 15-17, előadás napján 11-14 óra között illetve az előadás kezdete előtt egy órával lehet. Érdeklődni a 0266-212131, 0743-212131 telefonszámokon vagy a kozonsegszervezo@szinhaz.ro e-mail címen.

G. Feydeau: Bolha a fülbe című komédiáját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának előadásában november 24-én és 25-én 19 órától láthatja a nagyérdemű.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."