Kultúra » Alter

Mileszitt #8

Vannak, akik nagyot mulattak hétvégén a városnapokon, és vannak, akik nem. Van, akinek tehát pihennie kell, és van, aki unatkozik. Bármelyik csoportba is tartozol, mi összeszedtük, hogy mi lesz itt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Hétvégére besűrűsödnek a dolgok
Hétvégére besűrűsödnek a dolgok
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. június 11., 15:42
0 hozzászólás. 

#1

Múlt kedden elkezdődött a magyar filmek hónapja a Felső Gében. Hajdu Szabolcs filmje után kedden az Üvegtigris c. Rudolf Péter és Kapitány Iván filmjét vetítik este kilenc körültől – amikortól besötétedik.

uvegtigris

A kortárs magyar filmkultúra feltehetőleg legtöbb magyart megnevetettő filmje.

Időpont: június 12., kedd, 21:30 óra

Helyszín: Felső Gé

#2

Szerdán egy író, egy zenész és egy színész találkozik nem véletlenül, ahogy ezt a szervezők mondják. Demény Péter író, a Látó irodalmi Folyóirat szerkesztője, Márkos Albert csellista és Salat Lehel színész eseményéről még azt írják, hogy „Alázat, elengedés, szerelem, Isten, elmúlás, csönd. A lélek.

demenypeter

Szómozduló csellósikolyok. Van valami, ami összeköthet nemcsak három embert, hanem jóval többünket. Leginkább talán azokat, akik a mélyben is énekelnek". Kíváncsian várjuk.

Időpont: június 13., szerda, 20:00 óra

Helyszín: Tomcsa Sándor Színház

#3

Pénteken az udvarhelyi Waldorf csoport Ki áll a gép mögött? címmel tart elődást dr. Jakab Tibor orvosi szempontból arról, hogy a mobiltelefonok és a számítógépek milyen lelki és testi hatással vannak a gyermekekre és a felnőttekre.

drjakabtibor2

Időpont: június 15., péntek, 17:30 óra

Helyszín: Termés utca, Kopi-kopi napközi régi épülete

#4

Pénteken egy szuper koncert lesz Udvarhelyen, és olyan zenét hallgathatunk, amit amúgy elég ritkán errefelé. A Felső Gében lép fel a magyarországi Belau downtempo zenekar, akik zenéjében az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal.

belau2

Mi tuti ott leszünk, főleg, hogy azt írják, hogy megidézzük a nyarat, mert mi imádunk megidézni dolgokat és imádjuk a nyarat.

Időpont: június 15., péntek, 22:00 óra

Helyszín: Felső Gé

#5

A mostani hétvégén tizenhatodik alkalommal megszervezett Amatőr Színjátszó Fesztiválon 120 fiatal vesz részt, akik Krasznáról, Brassóból, Székelykeresztúrról, Kézdivásárhelyről, Gyergyószentmiklósról és Székelyudvarhelyről érkeznek.

uvegfigurak2

Az idei fesztivál érdekessége, hogy az előadások mellett idén is szakmai képzésekkel egészül ki.

Időpont: június 15-17., hétvége

Helyszín: Siculus Ifjúsági Ház és konferenciaterem

+1

És ha mégsincs kedved pihenni ezen a héten, vagy simán nem jöttek be a hétvégi koncertek, akkor a Belau-n kívül még a marosváráshelyi The Stonecrops zenekar koncertjére is elmehetsz a Fészek Blues & Rock Music Pub-ban.

08feszekkoncert

Időpont: június 15., péntek, 21:00 óra

Helyszín: Fészek Blues & Rock Music Pub

Amennyiben szeretnéd, hogy az általad szervezett vagy érdekesnek tartott rendezvényről tudjon a szerkesztőség, kérlek, legkésőbb minden hét vasárnapjáig küldj róla el minden információt a szerkesztoseg@uh.ro címre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."