Itthon » Művelődés

Jelentkezőket várnak a Hargita Megyei Képzőművészek Éves Tárlatára

A Hargita Megyei Kulturális Központ valamint Hargita Megye Tanácsa 2012-ben is megszervezi a Hargita Megyei Képzőművészek Éves Tárlatát. Az alkotásokkal március 23-ig lehet jelentkezni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. február 11., 12:00
0 hozzászólás. 

A hagyományos tárlat szervezői felhívással fordulnak minden Hargita megyében alkotó vagy innen elszármazott hivatásos képzőművészhez, hogy vegyen részt a tárlaton egy nagyobb, esetleg két-három kisebb méretű alkotással. Részt vehet minden olyan képző- vagy iparművész, aki tagja a Romániai Képzőművészek Országos Szövetségének, valamint aki művészeti jellegű felsőoktatásban részesült vagy jelenleg végzi azt.

A kiállítást három helyszínen rendezik meg. Csíkszeredában (Csíki Székely Múzeum, Kossuth Lajos utcai kiállítóterme, május 24. és június 8. között), Székelyudvarhelyen (Művelődési Ház kiállítóterme, június 14. és 28. között) illetve Gyergyószentmiklóson (Pro Art Galéria, június 29. és július 16. között).

Tudnivalók a jelentkezéshez:

Az alkotások hátán vagy alján kérik feltüntetni a következő adatokat:

- a szerző neve és elérhetősége (postacíme, telefon, e-mail)
- a mű címe, technikája, anyaga (magyar, román és angol nyelven), méretei, keletkezési éve

Az üvegezett munkák hátát, a könnyebb reprózás miatt nem kell leragasztani.

Amennyiben mégis, úgy kérik egy reprodukciót csatolni e-mailben vagy CD-n (jpg. kiterjesztés, hosszabbik oldalméret 150 mm, 300 dpi felbontás).

Kétdimenziós munkák és térplasztikák esetében a nagyobbik méret ne haladja meg a 100 cm-t, illetve utóbbiak súlya ne haladja meg a 20 kilogrammot.

Azok a művészek, akik előző években nem vettek részt a tárlaton, illetve azok, akik aktualizálni szeretnék adataikat, mellékeljenek szakmai önéletrajzot és néhány reprót elektronikus formában, az intézményi adatbázis felfrissítése illetve bővítése céljából.

Az alkotásokat a Hargita Megyei Kulturális Központ székhelyén (Csíkszereda, Temesvári sugárút 4. szám) lehet leadni. Határidő: március 23, péntek 15 óra.

A begyűlt anyagból szakmai zsűri (Koszti István Miklós – grafikus, Berze Imre – szobrász, Botár László – képzőművész, Ütő Gusztáv – képzőművész, Vécsi Nagy Zoltán – művészettörténész) választja ki a kiállítandó alkotásokat. A zsűrizés időpontja: április 1.

Az elbírálás során nem megfelelőnek minősített alkotásokat április 9 és 21. között lehet visszavenni, a szerzőket időben értesítik. A kiállított anyagból katalógus készül, amelyből minden, a kiállításon résztvevő alkotó két példányra jogosult.

Kapcsolatfelvétel:

Hargita Megyei Kulturális Központ, 530102 Csíkszereda, Temesvári sugárút 4. szám
Munkanapokon: 8 és 15 óra között.
Kapcsolattartó személy: Botár László.
Telefon: 0266-372044, mobil: 0744 64 64 26. Email: botarlaszlo@gmail.com



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."