Itthon » Művelődés

Lenyomattal készül a Táncműhely

Új bemutatót rendez az Udvarhely Táncműhely – a részleteket és kulisszatitkokat már ismertették.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

UdvarhelyTancmuhely_Lenyomat
UdvarhelyTancmuhely_Lenyomat
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. február 13., 19:00
0 hozzászólás. 

Igazi házi produkcióval lepi meg a közönséget a Táncműhely két tagja, Albert Éva és Pál Levente február 16-án, csütörtökön este. A két táncos – akik nem csak a színpadon, de az életben is egy pár – első ízben mutatkoznak be alkotópárosként és lépnek egy maguk készítette, egyéni műsorral a nagyközönség elé.

Ha csak az elvont témaválasztást nézzük - tabula rasa, azaz fehér lap - már akkor is izgalmasnak, érdekesnek ígérkezik a hatéves pályafutásukban premiernek számító közös előadásuk.

UdvarhelyTancmuhely_Lenyomat

„A tabula rasa elmélet szerint születéskor minden ember elméje üres, mint egy fehér lap. A személyiség fejlődése során szerzett tapasztalatok ezt színezik át fokozatosan" - mondta Albert Éva, aki saját, a születéstől a gyermekkoron át a felnőtté válásig, a párkeresésig bejárt útját fogalmazta meg csellózenére komponált mozdulatokban.

Az alkotás folyamatában nagy segítségére volt élettársa, Pál Levente – a Lenyomat című előadás kettejük első közös munkája, kedve a koreográfiától a puritán fehér lepedős díszletig, a zeneválasztástól a fényeffektusokig.

A Nemzeti Kulturális Alap és az Örökség Egyesület támogatásával készült, kétszereplős, negyvenperces, stúdiótérben előadott kortárs táncelőadást február 16-án, este 7 órai kezdettel láthatja először a nagyérdemű. Aki nem tudja megnézni a Lenyomat bemutatóját, az jegyet válthat a következő előadásokra.

A produkciót februárban még két alkalommal 17-én és 27-én, márciusban pedig a hónap második napján lehet megtekinteni. Jegyek a Művelődési Ház jegypénztárában kaphatók.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."