Itthon » Művelődés

Táncra perdül az isteni képmás

Titkokat árultak el a táncműhelyesek, akik a harmadik házi produkciójukat március 10-én, szombaton mutatják be. Mézesmadzag.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Itthon_Muvelodes
Itthon_Muvelodes
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. március 09., 10:20
0 hozzászólás. 

A Lenyomat és a Záp-hiányok előadásokat követő képmás című produkcióval kiteljesedő Trilógia című kísérleti projektről sajtótájékoztatón tudtunk meg részleteket.

 

Itt a vége, nem futnak el véle

„A már bemutatott két előadással kapcsolatos sajtóvisszhang és a nézői visszajelzések megerősítették: jól sikerült a kísérlet, van létjogosultsága a házi produkcióknak, amelyeket más helyszíneken is szeretnénk bemutatni"– foglalta össze a Trilógiával kapcsolatos pozitívumokat Kosztolányi Kata, a Táncműhely művészeti referense.

Itthon_Muvelodes

Az elhangzottakra bólintott rá a harmadik előadó és szerzőpáros, Antal József „Szereda" és Oláh Hilda. Antal véleménye szerint az NKA, az Örökség Egyesület valamint az Udvarhely Táncműhely támogatásával megvalósult Trilógia egyértelműen pozitív hatással volt a tánckarra. Kötelezett bennünket, de egyúttal alkotómunkára is sarkallt"- mondta.

 

Csináld magad klasszikusra

Klasszikus és egyszerű történetként jellemezte az Oláh Hildával közösen létrehívott képmás című táncszínházi előadást Antal.

Az első ízben kettesben fellépő táncospárnak a kihívást ugyanaz jelentette, mint az előző két produkció alkotópárosainak: a témaválasztás és az előadásmód.

Nehéz 30-40 percen át éberen tartani a néző figyelmét és betölteni a színpadot, még akkor is, ha utóbbi látszólag csak egy szűk stúdiótér.

Az Antal-Oláh duó mindenese az előadásnak. A koreográfia, a jelmezek, a díszlet, a fények, és nem utolsó sorban a mozdulatsorokat aláfestő zene, mind kettejük munkája.

Felmerült ugyan a külső szem szükségessége, de végül úgy ítélték, lemondanak a harmadik személy beavatásáról.

 

Isten álma a valóság

A képmás témája a kétpólusú, de egymástól nem hermetikusan elzárt álom és valóság világa, a nőben megtestesült illuzórikus és a földhöz ragadt, anyagból gyúrt halandó férfi párbeszéde, kapcsolata.

Ami izgalmassá teszi a táncjátékot, az egyirányú átjárhatóság – fogalmazott titokzatosan Szereda.

„Az ember az Isten képmása, az isteni képmás" válaszolta a címet firtató kérdésünkre.

Az érdekesnek és izgalmasnak ígérkező, fél óránál alig hosszabb előadást rendhagyó helyszínen, a Táncműhely próbatermében, március 10-én és március 16-án este 7 órától láthatja a nagyérdemű.

A helyek száma korlátozott, ezért érdemes előzetesen helyet foglalni a 0266-217538 vagy a 0749 219927-es illetve a tancmuhely@gmail.com e-mail címen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."