Itthon » Művelődés

Beszélgetések Balázs Éva színművésszel

Balázs Évával, a székelyudvarhelyi születésű színművésszel készített beszélgetéseit rendezte kötetbe Máthé Éva újságíró. A könyvet március 22-én mutatják be városunkban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. március 20., 10:20
0 hozzászólás. 

 

Milyen értékekkel tarisznyálta fel Balázs Évát szülővárosa? Milyen volt a hetvenes-nyolcavanas évek székelyföldi színházi világa? Máthé Éva újságírónak a színművésszel folytatott beszélgetései során nem csak egy tartalmas művészi pálya bontakozik ki az olvasó előtt, de olyan, immár színháztörténeti kordokumentumnak számító történetek is felbukkannak, amelyekről nem szólnak, vagy ha igen, akkor csak szűkszavúan a krónikák.

A kolozsvári Korunk folyóirat társintézménye, a Komp-Press Kiadó gondozásában Balázs Éva címmel megjelent beszélgetőkötetet március 22-én, csütörtökön 17 órától a Művelődési Ház koncerttermében, a szerző jelenlétében mutatják be. A rendezvényen jelen lesz Komoróczy György közíró, nyelvész és Balázs Imre József, a Korunk főszerkesztője.

Balázs Éva színművész 1950. október 4-én született Székelyudvarhelyen. 1974-ben szerzett diplomát a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Akadémián, majd a sepsiszentgyörgyi színházhoz szerződött, 2000-től a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulatban játszik. Időközben a vásárhelyi Színművészeti Egyetem tanársegédje volt.

Főbb szerepei: Ilma (Vörösmarty: Csongor és Tünde), Veronika (Sütő: Csillag a máglyán), Melinda (Katona: Bánk bán), Arabella (Sütő: Káin és Ábel), Fruzsina (Moliere: A fösvény), Báthory Anna (Móricz: Boszorkány), Natasa (Csehov: Három nővér), Kamilla (Szigligeti: Liliomfi), Yvonne (Cocteau: Rettenetes szülők). (forrás: www.kronika.ro)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."