Itthon » Művelődés

Versektől lesz hangos a város - költészet napi ajánló

Április 11-én, a Magyar Költészet Napján, író-olvasó találkozóval, versfelolvasó esttel és vers-happeninggel tiszteleghetünk a magyar líra előtt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Itthon_Muvelodes/flashmob1104
Itthon_Muvelodes/flashmob1104
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. április 10., 14:25
0 hozzászólás. 

A Magyar Költészet Napját József Attila születésnapjára (1905. április11.) emlékezve 1964 óta minden évben megünneplik – nem lesz ez másként idén sem.

Költészet-napi rendezvényekből nem lesz hiány városunkban sem - a lírai programról a Tomcsa Sándor Színház társulata és az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány gondoskodtak.

A helyi színház művészei szó szerint az utcára viszik a költészetet és az Álljunk meg egy versre! című rendhagyó utcai versmondással, úgynevezett happeninggel, és egy kötetlen felolvasóesttel rukkol elő.

A színművészek önkéntes diákok társaságában délben 12 órakor, a Művelődési Ház elől indulnak útnak, verseskötettel kezükben, hogy a járókelőket meglepjék. Előre szólunk, ne meneküljön el meglepetésében senki, ha holnap délután egy ismert vagy kevésbé ismert verssel üdvözlik. Azért, hogy mindenkinek jusson vers, a főtéren elhelyezett hangszórókból is áradni fognak a magyar költők remekművei, természetesen a Tomcsa Sándor Színház művészeinek előadásában.

A társulat tagjaival este is találkozhatunk. A Mokka kávézóban egy kötetlen felolvasásra várnak minden verskedvelőt 20 órától. Lehet vinni a kedvenc verseskötetet, és ha kedvünk támad, pár sor felolvasásával akár fel is dobhatjuk a szó szerint lírai hangulatú rendezvényt.

Az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány szervezésében neves irodalmi személyiséggel, Ködöböcz Gábor irodalomtörténésszel, az Egerben negyedévente megjelenő irodalmi, művészeti és kritikai Agria folyóirat főszerkesztőjével találkozhatunk. A 18 órakor kezdődő író-olvasó találkozónak a Városi Könyvtár ad otthont. Az esemény házigazdája, moderátora az EMIA elnöke, Lőrincz György író lesz, aki bemutatja Ködöböcz új könyvét, melyben elsősorban erdélyi szerzőkről ír, valamint Erdélyhez, az erdélyi irodalomhoz kapcsolódó érzéseit, benyomásait rögzíti.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."