Itthon » Ifjúság

Megnyílt az UFF jubileumi kiállítása

Sajtótájékoztatón, majd ünnepi kiállítás-megnyitón emlékeztek az alapítótagok és a mostani vezetők az elmúlt húsz évre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

IMG_4567
IMG_4567
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2009. december 21., 19:33
0 hozzászólás. 


A Művelődési Ház kistermében nyílt meg ma az Udvarhelyi Fiatal Fórum jubileumi kiállítása, ahol az elmúlt húsz év emlékeit elevenítették fel archív plakátokkal, sportereklyékkel, fotókkal és különböző dokumentumokkal. Elsőként Jakab Attila, a szervezet jelenlegi vezetője szólalt fel, aki elmondta, ez alatt az idő alatt rengeteg aktív ember fordult meg az UFF-nál, és a kiállított tárgyak bizonyítják, hogy nem teltek el tétlenül az évek. A rengeteg emléktárgy mellett még sok olyan van, ami hiányzik, viszont a legfontosabbak – mint amilyen az alapító okirat és az első Diáknapok plakátja is – itt vannak.

IMG_4567
Nagy Pál, Vass Orsolya, Jakab Attila


Az UFF életéből az első tíz év Nagy Pál nevéhez kötődik. Ő elmondta, most fogja fel igazán mi minden történt 1989 decembere óta, amikor megalapították Udvarhely ifjúsági szervezetét, akkor még SZISZ (Székelyudvarhelyi Ifjak Szövetsége), majd később Polisz néven. Az egykori elnök úgy látja, elég kevés anyag van az első három évből, látszik, hogy akkoriban még nem volt olyan magas fokú szervezettség, mint most. Ettől függetlenül kellemes érzés számára körbenézni és feleleveníteni az emlékeket. Jakab még hozzátette, sokat gondolkodtak, hogy mikortól is számolják az UFF történelmét, végül pedig '89 decemberében egyeztek meg, habár a hivatalos bejegyzésre csak 1990 februárjában került sor.

Vass Orsolya alelnök elmondta, most látja igazán milyenek is voltak az első diáknapok, mivel ő sem sokkal idősebb az UFF-nál, ezért akkoriban még nem nagyon tudott részt venni rajtuk. Kifejezte reményét, hogy lesz még ilyen emlékezés, és lesz még sok olyan rendezvényük, amelyen érdemes részt venni, majd később emlékezni rá.

IMG_4591
Balázs Attila, Jakab Attila, Nagy Pál


A megnyitón felszólalt Balázs Attila is, a szervezet alapító tagja, és a 001-es számú tagsági kártya büszke tulajdonosa is. Ő visszaemlékezett a kezdeti évekre, valamint az első nehézségekre, hiszen sokan próbáltak akadályokat gördíteni a szervezet útjába, ám ők kitartottak. Véleménye szerint egy ilyen ifjúsági szervezetnek folyamatosan meg kell újulnia, kellenek az új emberek és az állandó utánpótlás fiatalokból. Megjegyezte, hogy Jakab Attila elnökké választásakor neki és Nagy Pálnak is fenntartásai voltak az új vezető személyét illetően, ám szerencsére az teljesen rácáfolt ezekre a negatív előítéletekre.

Jakab közölte, mától kezdődik az UFF születésnapi éve, mely jövő decemberig tart. Az ünnepségek keretén belül az első esemény a ma megnyílt kiállítás, mely 2010. január 20-ig látogatható. A következő programpont a vasárnap 19 órától kezdődő közgyűlés, ahol az alapítókkal beszélgetnek, érdemrendeket adnak át, köszöntik a tiszteletbeli tagokat, emléktáblát avatnak, valamint levetítik Fecső Zoltán és Jakab Ervin filmjét is, mely a 20 éves UFF-ról szól. A gyűlést 21 órától Slip koncert követi, majd hajnalig tartó buli zárja a napot, ahol az elmúlt évek legemlékezetesebb dalai csendülnek fel. A helyszín – mi is lehetne más – a Siculus Ifjúsági Ház, vagyis az UFF nagyterme.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."