Itthon » Ifjúság

Tatabányaiak keresik a tehetségeket Székelyudvarhelyen

A Peron Music Alapítvány az Udvarhelyi Fiatal Fórummal (UFF) és partnereivel idén először rendezi Peron Tehetségkutató Fesztivált Székelyföldön.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

A székelyudvarhelyi Face Today zenekar
Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. november 20., 15:37
0 hozzászólás. 

A rendezvénynek Székelyudvarhely ad otthont. A rock, metal és alternatív zenét alkotó, játszó zenekaroknak első körben pályázni lehetett a részvételre. A döntő november 24-én, szombaton lesz Székelyudvarhelyen, a Siculus Ifjúsági Ház színpadán.

A tehetségkutató nagy kérdése, hogy mely zenekar juthat a Hangfoglaló Magyarország döntőjébe 2013 októberében. A tehetségkutatásban rendkívül nagy hagyományokkal rendelkező tatabányai Peron Music Alapítvány azon előadókat várta a döntőre, akik fontosnak tekintik az élő zenei alkotásaikat, azok megmérettetését, bemutatását. A zenekarok a közönség és zsűri előtt is játszanak. A zsűri tagjai magyarországi és székelyföldi zenei tekintélyek lesznek.

A szakemberek a kreativitás és egyéni törekvések mellett a pontosságra, a zenére, a dalszövegre fordítanak kiemelt figyelmet. Ezen kívül a zenekarok minden zsűritaggal külön megbeszélhetik a produkció előnyeit.

A szakemberek: Újfalusi Gábor (Magyar Művelődési Intézet, címzetes igazgató), Hímer Bertalan Paya (a Rockinform zenei szaklap alapítója, kiadója, főszerkesztője, a Spacemakers zenekar gitárosa, zeneszerzője, jelenleg szabadúszó rockzenei szakíró, riporter), Cserteg István (Peron Music Alapítvány igazgatója), Orosz-Pál Levente (a Príma Rádió igazgatója), Szabó Attila (Más Rádió főszerkesztő) és Katona Zoltán (újságíró).

Fellépő zenekarok: Adrenalin, Black Band, Dead Smile, Elendil, Guillotine, Loud Sound Dealers, Még 5 Perc, My Hands In Chains, Okszimoron, Oriente Express, Phase, Ramm-Brand(t), Rock Revolution, Stormbridge, The Blast, Újlégió, Ulbert Ferenc / Hesz Ádám duó.

A legmagasabb pontszámot elérő előadókat díjazzák, a legjobb csapat pedig a budapesti 2013-as Hangfoglalás döntőre juthat be, ahol az 1 millió forint értékű technikai fődíjért indulnak a zenekarok. A székelyföldi Peron Music Tehetségkutató minden zenekarának egy daláról film készül, amely a Youtube-ra kerül. A program fő támogatója a NSZCSM és Székelyudvarhely.

A korábbi tatabányai döntősök dalai ide kattintva megtekinthetők.

A Peron Music 2011-es döntőjén a székelyudvarhelyi Face Today sikerrel szerepelt Tatabányán. Ebből alakult ki az a szakmai kapcsolat, amely lehetővé tette a Peron Music Tehetségkutató székelyföldi indulását. Nem véletlen, hogy a Face Today a lemezbemutató koncertjét tartja a rendezvény estéjén a helyszínen. Az új lemez esély arra, hogy a zenekar egyre nagyobb sikereket érjen el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."