Itthon » Ifjúság

Külföldi önkéntesség ellátással, szállással és zsebpénzzel

A székelyudvarhelyi Ugron Alapítvány idénre is meghirdette ifjúsági önkéntes csereprogramját Európába.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Onkentes_csapat
Onkentes_csapat
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 14., 08:09
0 hozzászólás. 


Az európai önkéntes programban 18 és 26 év közötti fiatalok vehetnek részt, akik szociális, ifjúsági vagy környezetvédelmi szolgálat keretén belül idegen nyelvet tanulnak, szakmai tapasztalatot nyernek. A programban más nemzetiségű fiatal önkéntesek is részt vesznek, így több kultúra találkozására és kapcsolatteremtésre nyílik lehetőség.

„Németországi partnerekkel több éves tapasztalat van a hátunk mögött, de franciaországi fogadóhelyektől is kaptunk visszajelzéseket, illetve más országokba is szeretnénk terjeszkedni – tájékoztatott Szabó Sarolta, az Ugron Alapítvány programfelelőse. Kiutazóink eddig szociális intézményeknél önkénteskedtek, de más helyeken is próbálkozunk, mint például ifjúsági, környezetvédelmi vagy régészeti szervezeteknél.

Onkentes_csapat

A 2007/08-as év romániai önkéntesei

A programban való részvételhez nem szükséges szakmai előismeret, a nyelvtudás előnyt jelent, de nem kizáró jellegű. Az önkéntesek intenzív szakmai és nyelvi felkészítésen vesznek részt június és augusztus folyamán Székelyudvarhelyen illetve a partnerországban, segítséget kapnak a beilleszkedés, valamint az év során felmerülő problémáik megoldásában.

A németországi szolgálati év szeptember 1-től következő év augusztus 30-ig tart. Ezalatt az önkéntesnek joga van 24 nap szabadságra. Az év során részt kell vennie 3 kötelező szemináriumon: szeptemberben, tavasszal és augusztusban. A kiutazók részére a szervezők szállást, ellátást és zsebpénzt biztosítanak, fizetik egyszeri ki- és hazautazásuk költségét, valamint egy, az EU tagállamában elfogadott biztosítást.

Az érdeklődők február 28-ig adhatják le pályázataikat. A jelentkezéshez szükséges:

• kézzel írott önéletrajz
• két darab igazolványkép
• kézzel írott motivációs levél melyben a pályázó ismerteti, mi ösztönzi a programban való részvételre (magyar és német nyelven)
• ajánlólevél (iskola, egyház vagy segítő szervezetek képviselőitől)
• két darab kitöltött jelentkezési adatlap (magyar, és német nyelven, mindkettő letölthető itt)

A fent említett iratokat az Ugron Alapítvány postacímére (Székelyudvarhely, Tamási Áron utca 31.) kell eljuttatni. További részletek a www.ugronalapitvany.ro honlapon talál, illetve érdeklődhet a 0732-166-018-es telefonszámon, valamint alapitvany@ugronalapitvany.ro és iceromania@yahoo.com emailcímeken.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."