Itthon » Ifjúság

MIOL: összeállt a tehetséges csapat

Kiválasztották azt a hat fiatalt, akik a Fehérlófia Egyesület közreműködésével Erdélyt képviselik majd a második nemzetközi zenei ifjúsági cserén, Litvániában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Miol3
Miol3
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. március 03., 13:30
0 hozzászólás. 


Mint már korábban írtunk róla, a Fehérlófia Egyesület olyan székelykeresztúri és környékbeli tehetséges fiataloknak hirdetett pályázatot, akik jól játszanak valamilyen hangszeren, szépen énekelnek vagy táncolnak, illetve tudnak angolul vagy németül.

A felhívásra összesen 16 fiatal jelentkezett, közülük viszont csak haton vehetnek részt a július 12-24. között megrendezett MIOL (Music is our language II.) táborban. A döntőt február 27-én szervezte meg az egyesület, ahol öt zsűritag a zenei produkciókat értékelte, míg ketten a nyelvi képességeket tesztelték.

„Nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek, mert minden jelentkező jó produkcióval érkezett. Aszerint válogattuk össze a csapatot, hogy mindenféle műfaj képviselve legyen, figyelembe véve azt, hogy ez a parányi csoport egész Romániát, Erdélyt és persze a Fehérlófia Egyesületet fogja képviselni” – tájékoztatott Lőrincz Gabriella projektfelelős.

Miol3

Megfontolt értékelés után öt keresztúri és egy alsóboldogfalvi fiatalra esett a választás: Jeddy Janka-Melinda (Partiumi Keresztyén Egyetem, Nagyvárad, 3. év), Márton Csaba (Berde Mózes Unitárius Gimnázium, Keresztúr, IX. osztály), Szász Éva Tímea (Orbán Balázs Gimnázium, Keresztúr, XI. osztály), Szávuly Albert-Károly (Palló Imre Művészeti Szakközépiskola, Székelyudvarhely, X. osztály), Tóth Emőke (Petőfi Sándor Általános Iskola, Keresztúr, VIII. osztály) és az alsóboldogfalvi Kelemen Alpár (Gheorghe Dima Zeneakadémia, Kolozsvár, 2. év).

Mint kiderült, a kiválasztottak egyszerre több műfajban is tehetségesek. Janka és Tímea nagyon szépen énekelnek, ugyanakkor mindketten gitároznak és hegedülnek. Alpár és Albert, a két fúvós zeneileg nagyon tehetséges, mindketten zongoráznak is. Csaba és Emőke néptáncolnak. Emőke ezen kívül a modern táncokban is jártas, énekel, gitározik és a Petőfi Sándor Ált. Iskola pompomlány csapatában is benne van .

Miol6

A nyári megmérettetés előtt a döntősök egy kis házi feladatot is kapnak: egy olyan bemutatót kell előkészíteniük, ami az ország gazdasági, politikai és kulturális jellegzetességeit ismerteti, kitérve a helyi jellegzetességekre. Ezenkívül egy mini-musicalt kell előkészíteniük, amit szintén Litvánia fővárosában, Vilniusban kell előadjanak.

A kéthetes tábort a Fiatalok Lendületben elnevezésű európai uniós projekt keretén belül idén Litvánia szervezi meg, több partnerországgal közösen: Németország, Lengyelország, Portugália és Románia.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."