Itthon » Ifjúság

Tankcsapda és Hobo Székelyudvarhelyen

A IX. Székelyföldi Rockmaraton igazi nagy nevekkel kecsegteti a stílus kedvelőit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

tankcsapda
tankcsapda
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. március 09., 17:16
0 hozzászólás. 


Kilencedik alkalommal rendezi meg idén a Zeneudvar Kulturális Egyesület a nagy sikernek örvendő Székelyföldi Rockmaratont. Mint azt már megszokhattuk, minden évben találkozhatunk közismert magyarországi és annál távolabbi vidékekről érkező bandákkal – elég csak visszaemlékezni a Sabaton tavalyi szereplésére, vagy olyan magyar legendák koncertjére, mint a Deák Bill Blues Band, az Ossian, a Pokolgép, a Kalapács, vagy a Moby Dick.

ix_szekelyfoldi_rockmaraton

Forrás: www.zeneudvar.ro

A sort hosszan lehetne folytatni, idén pedig egy olyan név kerül fel erre a listára, amiről sokáig csak álmodozhattak a székelyudvarhelyi rockkedvelők – 2010-ben tiszteletét teszi a szejkefürdői színpadon Magyarország legnépszerűbb rockzenekara, a Tankcsapda. A punkos hangvételű rockzenét játszó együttest valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen már több mint 20 éve késztetik féktelen bulira közönségüket. Tavaly jelent meg legújabb lemezük Minden jót címmel, így most már erről a korongról is hallhatunk dalokat a régi nagy slágerek mellett.

tankcsapda

Cseresznye, Fejes és Lukács

Nem érkeznek magányosan a tankok, ugyanis a blues egyik nagy öregje, Hobo is fellép az idei rockfesztiválon. A színész-költő-zenész életművét, az irodalomra és zenére kifejtett hatását nehéz lenne összefoglalni. Versfordításai, előadóestjei és koncertjei mindig különlegességnek számítottak a magyar kultúra terén. Hobo mindig is az a művész volt, aki igyekezett görbe tükröt állítani a társadalom elé, még akkor is, ha ez nem volt szabad. Biztosak lehetünk benne, hogy ezen a koncertjén is egy valódi élményben lesz részünk.

A további résztvevők névsora még nem teljes, de már olyan nevek biztosak, mint a Kárpátia, a Korpiklaani, a Nevergreen, a Superbutt, az AB/CD, meg a Dalriada. Kissé hosszas lenne mindegyiket egyenként méltatni, de az esemény részleteire még visszatérünk.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."