Itthon » Ifjúság

Városunkban járt SP

Székelyudvarhelyen vendégeskedett a Magyarországon igen népszerű, több zenei-díj nyertes énekes, rapper, őt kérdeztük pénteken a délelőtti órákban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

sp_eder_krisztian
sp_eder_krisztian
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 26., 16:53
0 hozzászólás. 


SP
Éder Krisztiánként látta meg a napvilágot 1988. november 30-án. 2006-ban jelent meg első önálló lemeze és azóta több díjat is begyűjtött: „It's Right! Hip-Hop Jam” 3. helyezés (2007), HIPHOP.HU Zenedíj: „Az év felfedezettje” (2007), VIVA Comet - Legjobb Férfi előadó (2009), VIVA Comet - Legjobb új előadó (2009), Fonogram-díj - Az év hazai felfedezettje (2010). SP-vel a Star Rádió előterében beszégettünk:

Mi járatban Székelyudvarhelyen?

Igazából egy médiaturnén vagyok itt. Próbálom népszerűsíteni magam és nagyon remélem, hogy lesz hatása is, mert szeretnék fellépni itt nyáron.

Egy nyári turné előzetese ez?

Nem is nyári, hanem egy hosszú távú dolognak az előzetese, ezzel próbálom behozni a zenémet.

sp_eder_krisztian

Hol jártál és hová mész még?

Voltam Sepsiszentgyörgyön, Gyergyószentmiklóson, Csíkszeredában és itt, ez a négy helyszín volt, de megyek kisebb és nagyobb városokba is.

Tetszik Székelyudvarhely?

Abszolút. Erdély is nagyon. Nem voltam még itt. Tetszik, hogy van levegő és nem szmogot kell szívni. Nagyon jól érzem magam.

Lerohantak a rajongók?

Lerohanni azért nem rohantak le, de voltak akik megismertek az utcán és odaszóltak, meg a vendégkönyvembe írtak, hogy hallották a rádióban a beszélgetést és tetszett nekik.

Mik a terveid? Új lemez?


Év végére szeretnék egy nagylemezt kihozni, most jött ki november 30-án a második és tervezek egy nagykoncertet év végére. Folyamatosan fellépések vannak, úgyhogy mindenfele járok az országban és remélem, hogy Erdélybe is jövök még.

11_copy

Mikor láthat a székelyudvarhelyi közönség?

Ezt még nem tudom, mert nem tőlem függ. Mikor elkezdik szervezni, akkor lesznek infók a weboldalon is és mindenféle netes portálon. Remélem minél hamarabb.

Kikkel szoktál fellépni?

Van négy állandó táncosom, ők a Bad Boys-os fiúk, akiket láthattak a Csillag Születik-ben. Ők minden fellépésen ott vannak velem.

Más énekesek lesznek? Hiszen Hiennel is készítettél dalt.


Nem szokott jönni. Neki is ugye vannak külön fellépései és egy szám miatt nem jön el senki, de ha lesz olyan, hogy több előadó jön, akkor olyanok lesznek, akikkel kapcsolatban vagyunk. Például Hien vagy Puskás Peti, vele nagyon jó barátságban vagyok. Lehet ha lesz ilyen lehetőség.

Sokat foglalkozol a honlapoddal. Szinte közösségi lett az oldalad. Mesélj erről.


Van egy vendégkönyvem és nagyon sokan írnak rá. Hál’ Istennek a látogatottsága is nagyon jó. Oda kirakom a híreket, naponta kettőt-hármat, hogy legyen friss néznivaló rajta. Illetve a Twitteren ott naponta kiírok legalább 10-20 posztot és rajongók ezt láthatják, követhetnek. Ez egy nagyon jó kommunikációs központ.

Kihez szól a zenéd?


Nem úgy írom a számokat, hogy X korosztálytól X korosztályig.

9

A rajongóid nagy része tini, te is fiatal vagy, 22 éves. Hogy viszonyulsz ehhez? Nem gáz az, hogy csak a kisebb korosztálynál vagy népszerű?

A „csak”-ot kihúznám, mert a fellépéseken is látok idősebbeket és leveleket is nagyon sokat kapok, hogy én 22 éves vagyok és szeretem a zenédet. Igazából az idősebbek is hallgatnak. Koncertekre a tinik járnak, az egyértelmű, mert én sem járok 22 évesen koncertre, csak nagyon ritkán, viszont 16 évesen elég sokat jártam. Ezzel semmi gond nincs.

Mit szeretnél zenében elérni? Határ a csillagos ég?

Nincsenek céljaim, addig szeretnék zenélni, amíg megtalálom magam benne, és amíg hitelesnek érzem a produkciót. Lehet ha három hónap múlva lesz ennek a vége, lehet ha harminc. Jelenleg fenntartani a produkciót ezen a szinten, az is nehéz, de nyilván majd szeretnék feljebb jutni.

Hány emberrel dolgozol? Kik azok, akik segítenek ebben?

Van egy zeneszerzőtársam, Pixa, akivel a zenéket csináljuk. A szöveget és a dalokat én írom. Van egy menedzsment Vermes Orsi, aki mindenben segít a mindennapi életben, hogy nekem könnyebb legyen. Van egy kiadó mögöttem, a Gold Record Kft., aki a fellépéseimet csinálja illetve kiadja a lemezemet. Van egy grafikus srác, Egyed Bálint, aki a dizájnért felelős.

Utoljára egy személyesebb kérdés: barátnőd van?

Nincs. Szingli vagyok, lehet próbálkozni, de nem azért vagyok szingli, mert az imidzs megköveteli, hanem, mert most fogok diplomázni, dolgozok, fellépések vannak, interjú, szereplések, úgyhogy nagyon kevés időm van a magánéletre. Szerintem ez majd ráér később.





0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."