Itthon » Ifjúság

Most te is lehetsz márciusi ifjú

Bennünk van a kakaó! Vallják az UIET-nél, de nem csak magukra gondolnak. Ifjúsági igénylistát készít a szervezet. Nyerj jegyet az Untold Festivalra!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

UIET, Székelyudvarhely
Fotó: Bedőházi Attila Csaba
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA CSABA
2015. március 10., 10:24
0 hozzászólás. 

A reformok jegyében kezdte el tevékenységét az UIET új elnöksége, s ha már reformokról van szó, akkor jöjjenek a márciusi ifjak – kezdte új programjuk bemutatóját Fancsali János, az UIET újdonsült elnöke.

Az UIET csapata új programjával szeretné megmutatni, hogy a fiatalokban „márpedig van kakaó", hiszen tudják, hogy azok a márciusi ifjak, akik egykor egész Európát meg tudták mozgatni, ma is köztünk járnak. A márciusi ifjak program arra hivatott, hogy megmutassák ezeket a fiatalokat. Egyszóval ők írják meg, mondják el, hogy milyen reformokra van szükség, szükségük.

Légy te is reformer, álmodd újra a jelent!

„A program célja, hogy összeállítsunk egy olyan igénylistát, ami a mai fiatalokban megfogalmazódik. 25 éves vagyok, és nem tudom, hogy mit akar a 20 éves, vagy a középiskolás, de nagyon szeretném megtudni" – indokolta a program létrejöttét Nagy Hajnal, az UIET egyik alelnöke.

Két részből áll a program, egyik a verseny, másik a kartoték nevet kapta. Előbbiben olyan írásos szerzeményeket várnak, amelyben mondhatnak bármit a fiatalok, bírálhatják a rendszert, adhatnak ötleteket. Lehet cikk, levél, slam, karcolat, de akár kisregény is, a lényeg, hogy saját írások legyenek.

„verseld, slammeld, meséld, bíráld, kritizáld, listázd

az ügyeket, ami nem tetszik, és ami mellett elszántan kiállnál."

Megéri írni, hiszen értékes nyeremények várnak a tollforgatókra. Az első helyen végző márciusi ifjú egy kétszemélyes Untold Festival beugróval, a második két darab UIET-útlevéllel, a harmadik pedig egy szelfibottal gazdagodik. Az Untold Festiválról itt olvashatsz bővebben, az UIET-útlevéllel az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács által szervezett rendezvényeken ingyen vehetsz részt egy évig.

Ha nem vagy még 35 és van személyid, az írásodat március 18-án 12 óráig küldheted az office@uiet.eu-címre, vagy a szervezet Facebook-oldalára üzenet formájában. Eredményhirdetést március 19-én 16 órától tartanak.

Az online kartoték

azoknak való, akiknek nem inge az írás, de véleménye azért van. Veheti az egerét és kattinthat, így is segíthet az igénylista előállításában. Az online kitölthető űrlap elérhető az UIET Facebook-oldalán és honlapján. A kartoték kitöltésével nem veszel részt a nyereményjátékban, így érdemes inkább megírni a véleményed.

Az ifjúsági szervezetek vannak a fiatalokért, nem fordítva, ezért ahogyan eddig, továbbra is igyekszünk olyan programokat kitalálni, amelynek célja megismerni a fiatalok elvárásait, meglátásait – tették hozzá a szervezők.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."