Itthon » Ifjúság

25 éves a Budvár cserkészcsapat

Cserkészinduló zendült fel a református templomban, ahol kiscserkészek tettek fogadalmat. 25 éves a Budvár cserkészcsapat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Újon cavatás
Újon cavatás
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. április 27., 16:42
0 hozzászólás. 

Április 26-án, vasárnap 17 órától a Bethlen negyedi református templomban rendhagyó istentiszteletet tartottak. Dr. Bekő István Márton református lelkész hirdette ki az igét, majd ezután Nagy Endre cserkészparancsnok, a 2-es számú Budvár cserkészcsapat fennállásának 25. évfordulója alkalmából, elmondta ünnepi beszédét. Üzenetét a cserkészek egyik alapelvével zárta, „Igyekezzetek ezt a világot jobb állapotban magatok mögött hagyni, mint ahogy találtátok" – mondta a cserkészparancsnok jó munkát kívánva az újoncoknak.

Ezt követően felzendült a cserkészinduló, majd a fiatal jelöltek elöljáróik előtt tettek életre szóló fogadalmat és kötelezték el magukat a törvények szerinti élet mellett. Az eskütétel után az immár cserkésztestvérekké fogadott kilenc újonc kitűzőt és cserkésznyakkendőt vehetett át.

Az egybegyűltek a magyar himnusz közös eléneklésével folytatták az istentiszteletet. A cserkészcsapat mesékkel és fotónézegetéssel, illetve csoportkép készítésével zárta az eseményt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."