Itthon » Ifjúság

Pályára állt a XXIII. Székelyudvarhelyi Diáknapok

Egy héten keresztül tartó vetélkedők és bulik várnak az udvarhelyi diákságra. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

diaknap1
Fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. május 04., 15:04
0 hozzászólás. 

Hétfőn, a Siculus Ifjúsági Ház konferenciatermében tartott sajtótájékoztatóval hivatalosan is elkezdődött a XXIII. Székelyudvarhelyi Diáknapok. Vass Orsolya, az Udvarhelyi Fiatal Fórum elnöke elmondta, a majd 30 fős szervezőcsapatban városunk minden középiskolája képviselve van.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, minden napra jut szórakozási lehetőség a diákseregnek. Akárcsak az előző években, kedden felvonulással, majd flash mobbal indulnak a délutáni programok. Szerdán és csütörtökön 15 órától a részvevő csapatok bemutatkozóját nézhetjük meg a Patkóban.

A délutánok a rendhagyó tanóráké, amiből három is lesz a hét folyamán: kedden dr. Bartha Annamária, állatorvos, szerdán Pálfi Kinga, pszichológus és végül pénteken Fazekas Szabolcs, a Legendárium ötletgazdája tart előadást. AZ idei szlogen  „A Te pályád!", „próbáltunk olyan információ-dús előadásokat is belevinni, melyekkel egy kicsi segítséget nyújthatunk a pályaválasztásban" – magyarázata Vass Orsolya.

A zenei kínálat is változó, így mindenki saját stílusa szerint rázhat. Hétfő este a Mokkában gitáresten lazíthatunk, majd kedden Karaoke buliban mutathatjuk meg, mi rejlik a torkunkban. Az Ifiház szerdán táncháznak, csütörtökön tematikus bulinak, pénteken az idei diáknapok egyik fő eseményének az Irie Maffia koncertnek ad otthont. A 10 éves szülinapját ünneplő Irie Maffia előzenekara a székelyudvarhelyi Face Today lesz, akiknek nemrégiben megjelenő kislemezükről is hallhatunk dalokat.

Szombaton a fáradhatatlan diákok a minifocipályán sportnapot tartanak, ahol buborékfociban esnek egymásnak. Hogy a tanítójellege se maradjon el az eseménynek, az Európa-nap keretein belül a csapatok bemutatják azt az Európai Uniós tagállamot, amit előzőleg a szervezők kisorsoltak nekik. Szombat este az Ifiházban Dj Szécsi, a Thunder Rock Clubban a Mad Riot zenekar szórakoztatja az odalátogatókat.

A diáknapok zárásaként vasárnap a Szejkén várják a diákságot, ahol ügyességi verseny, főzőverseny, boxermaraton, lampioneregetés is tarkítja az eredményhirdetéssel végződő rendezvényt. Részletes programot a Diáknapok hivatalos honlapján találhatunk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."