Itthon » Ifjúság

A diáknapokat is utolérte az ANAF

Előbb bemutatkoztak, aztán megismerkedtek önmagukkal a diákok. Gettóból jutottak a csillagokba.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

diaknapok csapatok bemutatkozasa 2015-21
diaknapok csapatok bemutatkozasa 2015-21
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. május 07., 12:28
0 hozzászólás. 

Tegnap délután a Diáknapokon már a hagyományos csapatbemutatókat rendezték a Patkóban, jobban mondva azok felét, hiszen idén elég sok, tizenöt csapat vetélkedik egymással. 2 óra 50 perckor ugyan még pangás volt, de 15 percen belül nagy diáksereg vette körül a Márton Áron teret, és a nagy meleg ellenére is kitartóan végigülték a show-t.

Gettó, metál, X- faktor

„Hangos a templom, húzd ki"- hallatszott a színpadról a hangosítónak szánt üzenet és a metál koncert díszletéből már sejteni lehetett, hogy a Rockonok csapata kezdi a bemutatkozást.

diaknapok csapatok bemutatkozasa 2015-2

Nem okoztak csalódást és egy kis rockkal próbálták levenni a lábáról az egybegyűlt tömeget, ami félig-meddig rendben is volt, csupán a magas hangoknál akadt az embernek némi hiányérzete.

diaknapok csapatok bemutatkozasa 2015-5

Őket a Thugadás csapata követte, akik miután előadták a fehér Tupac elveszítését, vízipisztolyokkal támadtak a Patkót körülülő diákokra, csakhogy jobban meg voltak ijedve, mint én, aki noteszemet féltve kaptam el a fejem a felém érkező vízcsóva elől.

diaknapok csapatok bemutatkozasa 2015-7

Harmadikként a Riska csapat következett. Ők kicsit felkészületlenül ugyan, de természetes székelységgel adták elő bemutatkozójukat. A poénok többnyire a L'art pour L'art Anti bácsi tárházából kerültek ki, az előadásmódon igen jót lehetett derülni. A bekiabált kommenteket egy frappáns „Ki milyen, olyan" válasszal csendesítették a csapattagok.

A Smo-King előadása elég rövidre sikeredett. Egyik tagjuk Capitaly-pénzt szórva érkezett a színpadra, közben csapattársai elmesélték a hirtelen meggazdagodó, majd elszegényedő srác történetét. Ez a rekeszizmok megdolgoztatása nélkül sikerült nekik.

diaknapok csapatok bemutatkozasa 2015-13

A Ghettonova, csapata nevéhez hűen, egy elég korrekt hip-hop koreográfiával készült, amit a lányok kezdtek el, majd bánatunkra a fiúk is bekapcsolódtak. Ezt egy gengszterközhelyekkel megtöltött rappelés követte: „Én kérek elnézést, hogy bejött, amit akartam".

diaknapok csapatok bemutatkozasa 2015-14

A TalenTed bemutatkozója tűnt a leginkább összeszedettnek, hiszen egy aktualitásokkal teli, változatos előadást sikerült összehozniuk. A tehetségkutató show-műsorok hangulatát teremtették meg a színpadon, aminek zsűrijébe a medve is szerepet kapott, teszem hozzá nem lehetett könnyű dolga a hatalmas melegben. Volt itt gangnam style meg slam poetry, amiben egy ANAF-os poén is elcsattant.

diaknapok csapatok bemutatkozasa 2015-20

Végül a Moonkások következtek, akik a Star Wars zenéjére vonultak fel a színpadra, ahova egy rakétát is magukkal cipeltek, meg zászlójukat is kitűzték. A „mindenki nem csinál semmit" mondatuk nem csak nekem ütötte meg a fülem, hiszen elég nagy sustorgást váltott ki az egybegyűltektől. Az ő bemutatkozójuk nagyon hirtelen ért véget, még mielőtt elkezdődött volna.

A te pályád

A délután hat órától kezdődő rendhagyó tanóra témája a pályaválasztás volt. Pálfi Kinga, pszichológus próbálta ellátni a diákokat hasznos tanácsokkal, miután tegezésre és kérdezésre buzdította a fiatalokat. Legfőbb prioritásként emelte ki az önismeretet, és elmondta annak fontosságát, hogy tisztában legyünk határainkkal illetve erényeinkkel. A sors fintora, hogy 6 óra 20 perckor, amikor a pontosságot mint erényt taglalta, beérkezett körülbelül tíz diák.

Pálfi Kinga

Az előadás folyamán a kivándorlás is szóba került, és mikor előadónk megkérdezte, hogy ki szeretne tanulmányai után külföldön dolgozni, a fél terem felnyújtotta a kezét. A nem túl hosszú, de jól megkomponált előadás végén Pálfi Kinga arra intette a fiatalokat, hogy kapcsolódjanak le a Facebook-ról és gondoljátok át, kik is valójában, és milyen kompetenciákkal rendelkeznek, illetve óvva intette őket a megszokások miatti behatároltságtól. Előadása végén felajánlotta a jelenlévőknek, hogy kérdéseikkel továbbra is nyugodtan megkereshetik.

A szerdai napot táncház zárta, ahol a Kedves zenekar aláfestésére Both Aranka és Boros Béla oktatott táncot minden érdeklődőnek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."