Itthon » Ifjúság

Ezek politizálnak

Nézd újra teljes egészében a diáknapok bemutatkozóit és szavazz a kedvencedre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

kikep bemutatkozokhoz
A HiE.T. csapata mutatkozik be, fotó: Szász Zsuzsi
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. május 09., 12:46
0 hozzászólás. 

A felvonulással és a tizenhat diáknapos csapat bemutatkozóival indult el a huszonhatodik székelyudvarhelyi Diáknapok. A bemutatkozókat felvettük neked, hogy eldönthesd, kivel szimpatizálsz. A politizáló diákok mozit szeretnének Udvarhelyre és sok mindent, mi jó, de azt már az előző évekből tudjuk, csak csínján lehet rajtuk számon kérni a diákpolgármester-választás hevében elpuffogtatott kampányígéreteket.

Görgess, nézz videókat és szavazz!

Amazónia

Elsőként az egyenjogúságot követelő srácok és a teljhatalommal bíró lányok, vagyis az Amazónia csapata mutatkozott be egy táncpárbajjal. Hogy a hátraszaltó úgy akart-e sikerülni ahogy sikerült, azt nem tudjuk, de a végére fogunk járni.

Abban biztosak vagyunk, hogy rajtunk kívül mindenkit megmozgattak előadásuk végén a közönségben, majd Szőke Dóra polgármesterjelölt elmondta a céljaikat: a sportéletet, a kultúrát és a „sorakozást" is javítanák.

HiE.T.

A következő csapat a HiE.T. volt, amely nem vállalta túl magát, de jól kivitelezte bemutatkozóját, itt már tudatosult bennem, hogy idén a csapatok igencsak használni fogják a közönséget.

A kicsi, de E. T. Bartalis Hunor polgármesterjelölt is bemutatta terveit, neki legfontosabb célja az lenne, hogy újra legyen mozi Székelyudvarhelyen.

Cosa Nostra

Ezután a Cosa Nostrába összegyűlt magyarok, japánok, romák, oroszok, mexikóiak, románok, olaszok következtek és a válogatott bűnözők polgármesterjelöltje, Nagy Barbi.

Az ő elsődleges célja az lenne, hogy a Diáknapok alatt ne kelljen iskolába járni. Ezt már tavaly is nagyon sok jelölt vállalta, de mindannyian belebuktak.

Chill-e?

„A csapat neve tükrözi a hozzáállásunkat, ezért nem csinálnak semmit a többiek" – mondta el Tófalvi Nóra, a puffokkal színpadra érkező lazulós csapat jelöltje.

Ő annyira chill volt, hogy Nagy Örs mutatta be a csapatuk céljait. „Elég sok célunk van, de még van" – ezzel próbálta meggyőzni a potenciális szavazókat, hogy Nóra ideális jelölt lenne a leköszönő Fekete Dániel helyett. Ezek annyira chillesek, hogy bekapcsolt mikrofonokat gurítnak a színpadon, s le se sz..ják.

Reborners

Úgy tűnik a következő, Reborners nevű csapat tagjai is kaptak a chill pill-ekből, egy képzeletbeli tányérral a kezükben vették rá a meditációra a közönséget.

A csapat jelöltje, Balázs László tányér-automatákat ígért minden iskolába, hogy a diákok nyugodtan meditáljanak velük. Ezután félretette a viccet, mert rendes céljaik is vannak, naná, hogy a bringás infrastruktúrát erősítenék meg, és a salakpályával is csinálnának valamit, mert szúrja a talpukat. A bemutatkozó végén még egy Pál Emil szlemmet is meghallgathattunk, amibe sajnos bele kellett vágnunk, mert túlmelegedett közben a kamera akkuja és megállt a felvételünk. Elnézést kérünk Emiltől emiatt.

Peaceland

Jöttek ezután a hippik, és rögtön mosolyt csaltak a ráncosodó arcunkra azzal, hogy még ma is hallgatják Bobby McFerrin Don't Worry, Be Happy című számát.

Főcze Endre polgármesterjelölt nem mondja, hogy nem rossz Mr. Busta, de most már jöhetne helyette fellépni a Wellhello és a Tankcsapda is, úgyhogy ezért fog tenni gőzerővel.

KreArtor's

Nem tudjuk, de gondoljuk, hogy a Pallóból verbuválódott a csapat, a zene történetét mutatták be korszakokon keresztül, volt itt a mellkasát verdeső ősembertől kezdve a dzsesszig minden, még jelöltjük, Tornai Gabriella saját szerzeményét is hallhattuk.

Az ő céljaik között is a mozi indítása lenne az elsődleges, és a könyvtárakat is feltöltenék.

Gendermany

Mindegyik csapat előszeretettel csempészett aktuális közéleti dolgokat a bemutatkozójába, mégis a kedden utolsóként bemutatkozó Gendermany leginkább. Felszólalt Trollbán Viktória és Sörös György, aki nagyon nehezen talált szavakat Trollbán radikalizmusára, és arra, hogy kolonizált migrációjukat Sörös-tervként emlegetik.

Jelöltjük, a magát Mengela Arkelnek nevező Kovács Gergely a „mi innovatív ötleteinkkel" támogatná Székelyudvarhely diákságát, és egy non-stop üzletlánccal is megörvendeztetnének.

VándőrLand

A második nap első csapata nem bonyolította túl a bemutatkozóját, egy perc alatt le is zavarták a produkciójukat.

László Zsolt polgármesterjelölt olcsó és jó kaját szeretne az iskolákba, emellett tiszta Székelyudvarhelyt és biciklis infrastruktúrát is akar. Zsoltról az is kiderült, nem csak a céljai, de a csípőmozgása is toppon van.

CsóRománia

Ugyan nem látszik a videón, de a csapat nem csak a pingvintánccal vonta be a közönséget előadásába, hanem a pénzt is kivonta volna a közönség zsebéből, hiszen amíg László Edina polgármesterjelölt beszélt, csapattagjai ott koldultak a publikumban.

A csapat céljairól nem sokat tudtunk meg, de úgy tűnik, inkább céljuk a szórakozás, mint sok teljesíthetetlen ígéret összeírása.

Gang$ter-Land

A következő csapat kérdéseket tett fel a közönségnek a saját előre elkészített videójával kapcsolatban, utalvány járt azért is, ha valaki tudta, fehér Audi van a felvételen. Tényleg nem akarunk politizálni és az Erzsébet-utalványok sem jutnának eszünkbe, de amikor Lukács Hunor jelölt arra a kérdésre, hogy mivel segítené a várost, rávágta, hogy határzárral, már nem bírunk a magyar közélettől nem elvonatkoztatni.

Persze, rendes ígéreteik is vannak: több vécét és buszjáratot szeretnének. És ha nem szavazunk rájuk, beőrölnek miccsbe.

A Kvaland

Varga Hunor polgármesterjelölt rögtön a céljai felsorolásával kezdte meg produkciójukat, de nem akárhogyan tette, rímekbe foglalva, harmonikaszóra. Tangóharmonika-szóra, még akkor is, ha ő nem tud különbséget tenni a szájharmonika és tangóharmonika között.

A jelölt éneklésétől eltekintve egy jó produkciót hozott össze az A Kvaland, úgy éreztük, hogy egy összetartó csapatot láttunk a színpadon. Amikor a technika nem állt melléjük, akkor is feltalálták magukat. Haveeer.

S.H.A.D. Land

Nagyon eredeti ötlettel rukkolt elő a S.H.A.D. Land csapat, a hangját elvesztő Pál Szabi polgármesterjelölt kézjeleit az egyik csapattársa tolmácsolta.

A bicikliutak javítására vonatkozó céljukkal nem leptek meg, a leopárdbunda-import növelésének ígéretével annál inkább. Ez a csapat szintén közönségkérdéssel készült, de az utalványok helyett egy zsák törökbúza szemet ajánlott fel a szerencsésnek.

TriPaloszki

A már tavalyról is ismert csapatnak azért örültünk, mert az ember mindig örül az ismerősöknek, pláne, hogy az udvarhelyi Diáknapok első visszatérő csapatát üdvözölhettük a személyükben.

A csapatnak tavaly nem sikerült Oroszországot világhatalomra juttatnia, ezért továbbra is ez a fő céljuk, de Ivan Róbert szláv bulikat is rendezne. És ha már TriPaloszki, akkor idén sem maradhatott el a flash mob, a diáknapok résztvevőinek nagyrésze együtt táncolt szlávul a színpad előtt, ahogy ezt már tavaly is megcsodálhattuk néhányszor.

Shámánia

A természetvedő shámánok rögtön kapnának tőlünk egy plusz pontot – ha számítana – Az Erdő Titka című számért, és azért, amilyen eredetien teljesítették a feladatot, miszerint be kell vonniuk a közönséget.

Simó Márton polgármesterjelölt elmondta a céljait is: szeretnének tisztább várost, és nem több szemetessel akarják ezt elérni – hiszen így is öt méterenként van ezekből – hanem felhívva az emberek figyelmét éppen erre, hogy öt méterenként van ezekből.

PriZone

Végül, de nem utolsó sorban a PriZone csapat következett, ők miután egyet táncikáltak, szlemmesre vették a figurát és ezt igencsak jól csinálták. Már a Bálint Anita polgármesterjelöltet felkonferáló csapattag is, de a főnök tette fel igazán a pontot az i-re.

„Szemétkedés helyett szemétszedés" – hámoztuk ki az egyik céljukat a szövegből, többet nem találtunk benne, de legalább tudjuk, nem Wiz Khalifától lopták a rímeket, amik elég erősre sikeredtek.

Neked melyik volt a kedvenc csapatod az első napról?
És a második napról?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."