Itthon » Ifjúság

Díjeső az udvarhelyi fizikusoknak

Elméletből és gyakorlatból is kitűntek az udvarhelyi diákok a hétvégén megtartott Alfa és Omega fizikaverseny döntőjén.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Kísérletezgetős hétvégéjük volt a versenyzőknek. Fotók: gimi.ro
Kísérletezgetős hétvégéjük volt a versenyzőknek. Fotók: gimi.ro
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. május 09., 13:26
0 hozzászólás. 

Négy fordulós, erdélyi szintű versenyt zártak eredménnyel a hétvégén, a Tamási Áron Gimnáziumban. A harmadik alkalommal megtartott vetélkedő több volt egy sima versenynél: egész napos, kísérletekkel és zenés fellépésekkel tarkított programot kínált a résztvevőknek.

A verseny döntőjét május 7-ére, szombatra időzítették a szervezők. A vetélkedőre tavaly novemberben négy megye 52 iskolájából összesen 522-en neveztek be, Marosvásárhelytől Kézdivásárhelyig, Gyergyóditrótól Brassóig - tudatják a szervezők a Gimi honlapján.

A három előzetes, beküldéses forduló VII. és VIII. osztályosoknak szólt. A 112 legeredményesebb tanuló mérte össze tudását szombaton a döntőn. Ezen találékonyságukat is próbára tehették, mert elméleti és gyakorlati feladatokkal is meg kellett küzdeniük.

Koncert a tanulóknak

Az egész napos program zenével indult és zárult: Kovács Boglárka és Péter Emőke tizenkettedikes tanuló, illetve a 1st Attempt együttes szórakoztatta a jelenlévőket. Amíg a dolgozatok értékelése folyt, gimis tanulók érdekes kísérleteket mutattak be a versenyzőknek.

A hetedikesek korosztályában Szőcs Bence, a Tamási Áron Gimnázium tanulója és Simófi Levente, a székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola diákja első helyezést ért el, a szintén gimis Bodrogi Balázs pedig dicséretben részesült.

Alfa es Omega 2016

A díjazottak egy része a főszervezővel, Székely Zoltán tanárral

A nyolcadikosok közül Bálint Zsuzsánna, a Móra Ferenc Általános Iskola tanulója és Csutak Dávid, a szentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákja első helyen végzett, a bögözi Márton Tamás és a gimis Vass Annamária második díjat kapott. A gimis Székely Ádám, valamint a refis Sala Dóra és Bereczki Orbán András dicséretet kapott.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."