Itthon » Társadalom

Mi gyűjtünk. Segítesz?

A karácsonyon kívül van még egy olyan nap az évben, amitől izgalomba jön minden gyerek és szülő. Az iskola-és óvodakezdés.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Jöjjön ősszel is az angyal! fotó: Pál Edit Éva
Jöjjön ősszel is az angyal! fotó: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2018. szeptember 04., 14:51
0 hozzászólás. 

De mi van, ha ettől a naptól összerándul a gyomrod, vagy a szemöldököd, mert nincs, amiből tanszereket venni? Vagy új cipőt, mert a régit kinőtte már a legkisebb is. Az iskolatáskáról ne is beszéljünk. Amikor a színes ceruza luxuscikknek számít.

Arra gondoltunk, megpróbáljuk megkönnyíteni azoknak az óvodásoknak és kisiskolásoknak a dolgát, akik nem kezdhetik vadonatúj táskával, színes filccel vagy intelligens gyurmával a tanévet. Ezek a gyerekek nincsenek is messze tőlünk, a Budvár negyed óvodásairól és egynégyeseiről van szó. Egy hét múlva kezdődik a tanév, szeretnénk nekik tanszereket, játékokat, ruhaneműt adományozni.

Tanszer, ruhanemű az óvodásoknak

A Budvár negyedi óvodát működtető Ficánka Napközi igazgatónője, Antal Csilla elmondása szerint bármi jól jön, ami az oviban fogyóeszköz: színes papír, ceruza, gyurma, játék. Sőt, az ide járó gyerekeknek sokszor a mindennapi ruházkodás is probléma, ezért a gyerekholmikat is szívesen fogadják: jó állapotban levő kiscipőt, nadrágot, kabátot. Az ovi két csoportjába összesen 55 gyerek jár.

Játék, ruha a nagyoknak

A Caritas által működtetett délutáni iskolába járó gyerekek most nem tanszerhiányban szenvednek, inkább olyan 10-12 éves kortól ajánlott játékokra lenne szükségük, amelyeket csapatban tudnak játszani – mondta Leskó Barbara tanítónő. A tinédzserek szintén örülnének a ruhaneműknek, és az édességek is jól jönnek délutánonként, jól lehet motiválni velük a gyerekeket – fűzte hozzá. A diákoknak ezeken kívül sportfelszerelésre is szükségük lenne: tornacipő, nadrág, labda is jöhet. 

Az adományokat szeptember közepéig hétköznapokon 9 és 17 óra között az uh.ro szerkesztőségében, a Gábor Áron utca 18 szám alatt várjuk, előzetes egyeztetéssel a 0740811835-ös telefonszámon. Köszönjük, hogy segítesz!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."