Májusban vizsgáznak az általános iskolások

Alig kezdődött el az iskola, máris készülhetnek az országos tudásfelmérőkre a második, negyedik és hatodik osztályosok. Megvannak az időpontok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Zarovizsga
Készülhetnek a kisdiákok. A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. szeptember 12., 08:29
0 hozzászólás. 

2019. május 7-e és 23-a között zajlanak majd a másodikosok, a negyedikesek és a hatodikosok országos tudásfelmérő vizsgái – közölte a tanügyminisztérium.

A szaktárca honlapján közzétett ütemterv szerint a másodikosok vizsgáit május 7-e és 10-e között tartják. Az első vizsganapon román nyelv és irodalomból, a kisebbségi oktatásban részt vevők esetében pedig anyanyelvből mérik fel a tanulók íráskészségét, 8-án olvasási kompetenciáikat tesztelik, 9-én matematikából vizsgáznak a tanulók, 10-én pedig román nyelvből mérik fel a kisebbségi oktatásban részt vevők tudását.

A negyedik osztályosok május 14-én román nyelv és irodalomból, május 15-én matematikából vizsgáznak, május 16-án pedig anyanyelvből mérik fel a tudásukat.

A hatodikosok nyelvi és kommunikációs készségeit május 22-én tesztelik, matematikából és természettudományokból szerzett tudásukat pedig 23-án mérik fel.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."