Itthon » Ifjúság

Utánpótlást nevelne a Melinda

Ösztöndíjat és gyakornokságot nyertek a Melinda cégcsoport Pegazus versenyének résztvevői a hét elején.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

A gimis csapat végzett a verseny első helyén
A gimis csapat végzett a verseny első helyén
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. június 10., 09:18
0 hozzászólás. 

Június 6-án és 7-én a Melinda Instal és a Melinda Steel először szervezte meg a Pegazus Esettanulmány versenyt három fős, székelyudvarhelyi középiskolások alkotta csapatoknak.

A felhívásra öt, 10-12. osztályos diákcsapat jelentkezett: a REKO a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumból, a Tres Rt. a Benedek Elek Pedagógiai Líceumból, Kóscápák a Kós Károly Szakközépiskolából, LÓTUSZ a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskolából, valamint az Isocost csapat a Tamási Áron Gimnáziumból.

Áthidalni a holtszezont

A verseny előtti napon a résztvevők közelebbről is megismerkedhettek a Melinda cégcsoport tevékenységével, körbejárták a székhelyet, szemügyre vették a forgalmazott termékeket, a raktározási folyamatokat - írják a szervezők a verseny beszámolójában.

A versenyfeladatot a verseny napján kapták meg a tanulók: olyan termékjavaslatokat kellett megfogalmazniuk, amelyek bevezetésével a Melinda Instal javíthatna működésén az év eleji holtszezonban.

A versenyző csapatoknak öt órájuk volt, hogy kidolgozzák a javaslataikat, ezt követően egy tízperces bemutatón ismertették a megoldásokat. A vállalat képviselőiből álló zsűri a legjobbnak a Tamási Áron Gimnáziumot képviselő Isocost csapatát ítélték.

Terveznek a tanulókkal

A legjobb helyzetelemzést készítő csapatként a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium tanulói második, míg a legkreatívabb ötletekkel szolgáló csapatként a Benedek Elek Pedagógiai Líceum diákjai harmadik díjban részesültek.

A szervezők beszámolója szerint a tanulók rátermettsége, elemzési készsége, gazdag ötletvilága és fejlett prezentációs technikái meglepetésként érték a zsűrit. Mindenkit nem tudtak ugyan díjazni, ám a helyezésektől függetlenül a tanulóknak lehetőséget ajánlanak szakmai gyakorlaton és ösztöndíjprogramban való részvételre is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."