Itthon » Ifjúság

Keresd a papírhajót a városban

Fényképezd le, és a Margaret Island koncerten nyerhetsz. Katt és csekkold, hogy mit. Startolnak a diáknapok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Diaknapoksajtaj181
Diáknapok sajtótájékoztató, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. május 07., 16:11
0 hozzászólás. 

Sok meglepetéssel érkezik a huszonhatodik székelyudvarhelyi Diáknapok, amelynek során új polgármestert kap a diákság. Fekete Dani leköszön, vele megválasztása után készítettünk interjút, amit ide kattintva el is olvashatsz.

Kedden, május 8-án már felvonul a diáknapokon vetélkedő tizenhat csapat, zászlóstól, kereplőstől és polgármesterjelöltestől. Az idei nagyhéten két verseny is fog zajlani, a diákpolgármester megválasztása mellett az is kiderül, melyik 2018 legfrankóbb középsulis csapata.

Diaknapoksajtaj182

A felvonulás 15 órától indul a Patkóból és itt is ér véget, hiszen már kedden megnézheted bemutatkozni a csapatok felét 16 órától, a másik fele ugyanitt mutatkozik be szerdán, május 9-én 15 órától. Persze, ezelőtti este a nyitóbuli sem maradhat el, a Kossuth-udvarban, szabadtéren zenél majd a Friday Rehab, a koncert után BRNY muzsikál a Lokálban, és mindvégig memóriatükörrel örökítheted meg a pillanataid, mondta el Vass Orsolya UFF-elnök.

Meglepetések, meglepetések mindenhol!

Szerda és csütörtök a rendhagyó tanórák napja, mindkét napon az Ifiházban tanulhatsz okosságokat 18 órától. Szerdán Lukács Csaba újságíró tart előadást barangolásairól, másnap Forró-Erős Gyöngyvér iskolapszichológus és mentálhigiénés szakember a biztonságos közösségi média használatról.

Rengeteg a meglepetés, amit nem szabad elmondaniuk - titokzatoskodtak a szervezők. Így lesz ez a szerdán 20 órától kezdődő szépségversenyen és az utána kezdődő karaoke bajnokságon is, de a csütörtöki evő-ivó bajnokságon is a Patkóban 15 órától és a péntek esti Nap fia, Hold lánya vetélkedőn is.

Csütörtökön este 20 órától a Margaret Island zenél a Patkóban. A szervezők a koncert népszerűsítésére egy nyereményjátékot is kitaláltak, origami-papírhajókat rejtettek el az iskolákban és több szórakozóhelyen. Ha megtalálod a papírhajót és lefotózod, majd posztolod az itt található bejegyzés alá, akkor a te nevedet is kisorsolhatják, és ha ezt megteszik, akkor egy ilyen szép narancssárga bőröndöt nyerhetsz.

Diaknapoksajtaj183

Ugyanolyant, amilyennel a diáknapok győztes csapatának minden tagja gazdagodik. A csapatverseny győztese az egész hét alatt történő feladatokban összegyűjtött pontok alapján kerül ki, a csapatok bemutatkozói nyomnak legtöbbet a latban.

Járulj az urnákhoz

A diákpolgármester kiválasztásában főként a pénteki szavazás számít, összesen hetven százalékot, a maradék harmincat az általuk bemutatott célok és kampány, illetve meglepetés feladatok eredményei teszik ki. A voksokat a Patkóban adhatják le a tizennegyedik életévüket betöltött, székelyudvarhelyi iskolában járó diákok.

A csapatok a hagyományos programokban is megmérettetik magukat, pénteken 16 órától számháború lesz, szombaton sportnap a Septimiában, és a vasárnapi zárónapon is sok-sok feladat a hamburgerkészítéstől a kötélhúzásig.

Diaknapoksajtaj184

A zárónapot, ahol az eredményeket is kihirdetik, az előző évektől eltérően nem a Szejkén, hanem a városi strandon fogják megrendezni 12 órától. Itt derül majd ki tehát a győztes csapat és a következő egy évben regnáló diákpolgármester személye.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."