Itthon » Ifjúság

Képekről kacsint vissza az idei nyár

Több mint 600 nyári fénykép érkezett be az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács idei instagramos fotópályázatára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Visszaidézi a kiállítás az idei nyarat. Fotók: UIET
Visszaidézi a kiállítás az idei nyarat. Fotók: UIET
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. szeptember 06., 09:59
0 hozzászólás. 

A tavalyi, első kiíráshoz képest megduplázódott az UIET idei, Az én nyaram című fotópályázatára beérkezett alkotások száma – ezt ünnepelte az udvarhelyszéki ifjúsági szervezet hétfői kiállításának megnyitóján.

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács #uietinsta16 kiállítását augusztus elején hirdette meg, a térségben elsőként szólítva meg a fiatalokat az Instagram képmegosztó felületen, amelyen otthonosan mozognak.

Egytizedét nem tudták kiállítani

A résztvevők augusztusban összesen 608 nyári élményeket ábrázoló fotót töltöttek fel az Instagramra, az uietinsta16 hashtaget használva, amellyel egyben a versenybe is beneveztek.

A beküldött alkotások közül 542-t állítottak ki a szervezők az UIET székhelyén, a II. Rákóczi Ferenc utcai Szabad Európa Kávéházban. A versenyből kimaradtak azok, akiknek a fotója a szervezet számára nem látható, a profilbeállítások vagy az UIET profilja követésének elmulasztása miatt.

A kiállítást hétfőn délután hat órakor Fancsali János, az UIET elnöke nyitotta meg, aki ismertette a verseny és a díjazás részleteit. A fiatalok azonban már a megnyitó előtt akcióba lendültek, nem voltak restek végigtanulmányozni a terem minden falát betöltő fényképkínálatot. Naplementék, tengerpartok, szappanbuborékok, fagylaltok, kisállatok és kisgyerekek mosolyogtak rájuk a falakról, sőt, rengeteg városi és mezei látképben is gyönyörködhettünk.

Kecsegtető nyeremények

A stílusosan kiállított alkotások díjazása három kategóriában zajlik majd. Az Instagramon legtöbb lájkot szerző fotó készítője például egy siklóernyőzési lehetőséget nyer, az udvarhelyszéki fotósok alkotta szakmai zsűri által legjobbnak ítélt kép készítője pedig egy UV-szűrős napszemüveg boldog tulajdonosa lesz.

A harmadik kategóriában a kiállításon legnagyobb tetszést arató alkotások versenyeznek. A látogatók ugyanis egészen jövő hétfőig kis szívecskékkel szavazhatnak a kiállított képekre, s a legnépszerűbb kép szerzőjét a szervezők egy GoPro kamerával jutalmazzák. A kiállítást hétköznapokon 12 és 18 óra, szombaton pedig 11 és 17 óra között lehet megtekinteni a Szabad Európa Kávéházban (II. Rákóczi Ferenc utca 15. szám).

Ott kell megszólítani a fiatalokat, ahol otthonosak

A megnyitón jelen lévő Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, az UIET korábbi alelnöke gratulált a csapatnak. Szerinte nemcsak a politikum, de lassan az ifjúsági szervezetek is azt veszik észre, hogy nem igazán tudják megszólítani, mozgósítani a fiatalokat.

uietinsta 3

Emiatt pedig nem a fiatalokat kell hibáztatni, nem kell leírni őket, csak meg kell nézni, milyen közegben, milyen módon lehet velük hatékonyan kommunikálni. Az Instagram alkalmazáson például otthonosan mozognak, és a hatszáz beküldött fotó a bizonyíték arra, hogy az üzenet így célba ér – fejtette ki.

Az eredményhirdetést augusztus 12-én tartják, addig bárki megmártózhat a nyári hangulatban és szívecskézheti a neki leginkább tetsző fotókat. A sportszerűség kedvéért a szervezők egy létrát is előkészítettek a látogatóknak, hogy a legmagasabban elhelyezett fényképeket is gond nélkül tetszikelhessék.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."