Itthon » Ifjúság

A pallósok a legjobb „Nyugatosok”

A versenyre összesen hat csapat jelentkezett és mérte össze a Nyugat történetéről és a 102 éves a Nyugat című kiállításáról szóló tudását.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

pallo1
pallo1
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. június 03., 09:59
0 hozzászólás. 

Alaposan „bekavart” a tegnapi áramszünet a Nyugat-vetélkedőnek. A középiskolásoknak szervezett versenyt, amelynek ihletője a májusban megnyílt 102 éves a Nyugat interaktív kiállítás volt, a tervezett eredeti helyszínről, a Művelődési Házból az Eötvös József Szakközépiskola dísztermébe költöztették át, ahol újabb áramszünet akadályozta a rajtot. Végül fél kettőkor, Dáné Szilárd vezényletével elkezdődhetett a megmérettetés.

nyugat_vet1

A Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium, a Tamási Áron Gimnázium, az Eötvös József Szakközépiskola, a Benedek Elek Líceum, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola és a székelykeresztúri vendégek, a Berde Mózes Gimnázium diákjai gyakorlati - a Nyugatot reklámozó - és elméleti próbákon kellett pontokat gyűjtsenek. A válaszokat illusztris zsűri, köztük dr. Kelevéz Ágnes, a kiállítás kurátora, Ilyés Izabella magyar szakos tanárnő Székelykeresztúrról és Hadnagy Miklós, a Magyar Köztársaság budapesti Koordinációs Központjának a sepsiszentgyörgyi igazgatója értékelte.

nyugat_vet2

A két órás vetélkedőn legjobbnak a pallósok bizonyultak, második helyen a refisek végeztek, a dobogó harmadik fokára pedig a gimisek állhattak.

pallo1



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."