Itthon » Ifjúság

Tusványos: Nincs medveveszély, csak járnak a medvék

Teljes gőzzel startolt el a szabadegyetem. A Role zenél a színpadon, zuhog az eső, a kaka jön vissza, de oltári a hangulat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Egyeb_Posvanyos/1.1nap
Egyeb_Posvanyos/1.1nap
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. július 21., 15:58
0 hozzászólás. 

A tegnapi bejelentkezés meg helyzetjelentés után gondoltuk kicsit beolvadunk a tusványosi hangulatba és további terepszemlét tartunk. Így kizárólagosan az álca érdekében lekínoztunk néhány sört, majd szétnéztünk. A bulisátras körsétánk során az országos szinten is egyre inkább elhíresülő Huli Buli egyik szervezőjével, Iszyvel beszélgettünk. Való igaz itt is bizonyított a Hulis mozgalom, mert itt volt a legnagyobb tömeg, aki még bulizott is. Olyan dolgokat is megtudtunk, hogy az egyre több városban szerveződő Huli Bulis mozgalmat a legnehezebb Udvarhelyen működtetni. Nálunk nehezebb kibillenteni az embereket.

Egyeb_Posvanyos/1.1nap

Energiatartalékainkat beosztva arra gondoltunk inkább lefekszünk, hogy a hivatalosan is szerdától induló nyári Szabadegyetemen fittek legyünk. Reggel egy traktor által hajtott budiszívató herkentyű csodálatos pöfögésére ébredtünk. Végül is nem nagy gond, csak na. Ha már felkeltett a szarkavaró herkentyű, gondoltuk jó lesz a sajtóirodában dolgozni egy kicsit. Persze a csőtörés az iroda melletti vécén volt, így a sajtószóba előtt hatalmas barna lötyi hömpölygött.

A reggeli felfrissülés sem volt zökkenőmentes. A zuhanyzó állapota a régi, a zuhanyrózsa hiánya nem is zavart miután a víz amúgy is csak egy nyolcvanas szeg vastagságával hasított. Miután körbecsepegtettük magunkat egy kis vízzel, mentünk is a megnyitóra.

Ezektől eltekintve a hangulat nem rossz, olyan tusványosi. Ismerős arcokkal találkozunk, beszélgetünk, élvezzük a környezetet. Egy kis okoskodás, némi sör és jókedv.

A megnyitóra Németh maga helyett egy Deutsch-ot küldött, majd a magyar ifjúság Tamása és más illusztris személyiségek szépen üdvözölték és megnyitották a 21. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet.

Egyeb_Posvanyos/1.1nap

„Miért nyári szabadegyetem? A titkot megfejtettük. Mert itt mindent szabad!" – hangoztatta a színpadon Tóth Szabolcs alias TSZ

A tábor területén ilyen felszólító üzenetekkel találkoztunk, hogy „Vigyázz! A közelben medvék járnak!" Albert Tibor a tusnádi polgármester megnyugtatott, hogy ez valóban szó szerint értendő. „Nincs medveveszély, csak járnak a medvék."

Egyeb_Posvanyos/1.1nap

Még itt-ott kifeszítették az előadó sátrak utolsó köteleit, a bannerek lassan a helyükre kerültek, majd déltől elég lendületesen megkezdődtek az előadások. A döglesztő délelőtti meleg hamar átcsapott egy kisebb felhőszakadásba, ezzel is növelve a hallgatók létszámát a sátrak alatt.

Egyeb_Posvanyos/1.1nap

Egyik ilyen előadás volt ahol Farkas Levente alias Fary próbálta a fiatal hallgatóságot kicsit belekalauzolni a marketinges világ tanácsadásainak első lépéseibe és botlasztóiba.

Egyeb_Posvanyos/1.1nap

A vihar ahogy jött, úgy ment, de ettől egyesek mégis nagyon kétségbe estek. Az eső ugyan elállt, de maradt utána sártenger, ezzel is egyre jobban rászolgálva a Posványos Nyári Szabadegyetem névre.

Egyeb_Posvanyos/1.1nap

Most megyünk egy kis borkóstolásra és egyéb hangzatos előadásokra. Este újabb beszámoló, addig is lehet követni Szasza twitterén az instant frissítéseket.

További képek:



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."