Lyukasóra » Rendezvények

Elkezdődött a Tusványos

Nyugi, még nem maradtál le se a nyitóbuliról, se Rúzsa Magdiról, még Orbán Viktort és a Bagossy szülinapot is bőven eléred.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Tusvanyos16
Elkezdődött, fotó: a Tusványos hivatalos oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. július 24., 14:09
1 hozzászólás. 

Akárcsak a Zújgé!-t, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort is Maszukra és a Tücsökraj nyitja meg kedden, július 24-én 20 órától, utánuk Rúzsa Magdi lép fel a nagyszínpadon 22 órától. Egy udvarhelyi együttes is ad koncertet a diáktábor főszínpadán, a nemrégiben új lemezzel és videóklippel jelentkező Transylvanium együttes pénteken 20 órától csapa húrok közé.

A nagyszínpad fellépői

között olyan neveket találunk, mint a Honeybeast (szerda, 20 óra), a Tankcsapda (szerda, 22 óra), a Naza (csütörtök, 20 óra), a Vad Fruttik (csütörtök, 22 óra), a Hobóval kiegészülő Deák Bill Blues Band (péntek, 22 óra), az Ocho Macho (szombat, 20 óra), vagy az ötödik születésnapját ünneplő Bagossy Brothers Company (szombat, 22 óra). Ők néhány napja új videóval is jelentkeztek.

A MIT Sátorban kialakított kisszínpadon főként erdélyi előadók koncertjeit nézhetjük meg. A két udvarhelyi társaság, a csütörtökön éjfél után egy fél órával fellépő Simó Annamária és zenekara, illetve a pénteken ugyanakkor zenélő Friday Rehab mellett olyan csemegék lesznek, mint az ír folk punkot játszó Selfish Murphy (csütörtök, 23 óra), vagy a garage funkot és jazzy soult játszó Funkorporation (szerda, 00.30). Itt lép fel az idei Peron Székelyföldi Tehetségkutató Fesztivál győztese, a Szuverén Krú is szerdán 23 órától.

Ugyanebben a sátorban humorbombonok is repkednek majd, szerdán 17 órától a Szomszédnéni Produkciós Iroda nevettet, pénteken ugyanekkor Felméri Péter. A stand-up comedy mellett slam poetry és improvizációs előadás is helyet kap a MIT-sátor 17 órától kezdődő programjai között, előbbit szerdán, utóbbit szombaton tekintheted meg.

"Nappal olyan témákat járunk körbe,

mint az online szexuális zaklatás, fiatalok vállalkozása, ifjúságpolitikai kerekasztal, de beszélünk önkéntességről itthon és külföldön, valamint a Z és C generáció is szóba kerül" – emelte ki a sátor nappali programjai közül néhányat Fancsali Barna főszervező. Az koncertek után legnagyobb éjszakai bulikat is itt rendezik majd. A hangulatfelelősök között is nagy az udvarhelyi tábor, BRNY kedden, a Stereo Guys szerdán, Kovács és Szécsi Picivel kiegészítve csütörtökön szórakoztatja a közönségét.

A nagyszínpad a koncerteken kívül is kínál szórakozást kicsiknek és nagyoknak is. A két esti koncert között minden nap levetítenek egyet a Székelyföldi Legendárium rajzfilmsorozat epizódjai közül. Szombaton Orbán Viktor miniszterelnök és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökének beszélgetésére is itt kerül sor Szenvedélyünk Tusványos mottóval. A 10 óra 30 perctől kezdődő előadást Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke moderálja.

Drágább az esti belépő

Lesz még sok minden, például megbeszélik Kelet-Európa és Erdély „hogyantovább"-ját, Beke István és Szőcs Zoltán ügyét. Lesz sok-sok irodalmi program is, Bálint Tamással is találkozhatsz pénteken 14 órától a Janus Pannonius irodalmi Kávéházban – vele készített interjúnkat itt olvashatod el –, sőt a tusnádfürdői polgármesteri hivatal dísztermében az egész héten keresztül meglesheted az Aranycsapatról készült kiállítást. Akárcsak a korábbi években, bőre sikerült a program, itt böngészheted.

A tavalyi kiadástól eltérően, napi húsz lej a belépő a diáktáborba, diákok, nyugdíjasok továbbra is 10 lejért léphetnek be, a tusnádfürdői lakosok pedig ingyen. A hetijegy 60 lejbe kerül, a sátorozók napi 15 lej fejében kempingezhetnek a tábor területén. A belépőt az elmúlt évekhez hasonlóan csak 16 óra után szedik, addig ingyenesen látogathatóak a programok.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2018-07-24 21:43:44
Felkészültem a székelyek nemzeti orgazmusára.
Újra élőben láthatom a csúti rémet, a hazugok királyát.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."