Itthon » Ifjúság

Tusványos: Bor és Bikini

Megnéztük a borsátrat, kóstoltunk mindenféle földi jót, aztán jött a Bikini és visszarepített a múltba.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Egyeb_Posvanyos/2nap
Egyeb_Posvanyos/2nap
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. július 21., 22:34
0 hozzászólás. 

Utoljára ott hagytuk abba kis tábori naplónkat, hogy éppen készültünk a borsátorba. Természetesen nem is hagytuk ki a mai borkóstolót, de előtte magunkba küldtünk némi túlárazott kaját, aminél ráadásul az adagból is próbáltak spórolni, de látván elszántságunkat, mégis csak kimérték azt, ami jár.

Egyeb_Posvanyos/2nap

Rövid késéssel érkeztünk a kóstolóra, ahol néhány üveg már nyitva állt, de az érdeklődők még éppen csak kezdtek bemelegedni. Nagyon hamar sikerült megállapítani: egy újabb tahógyűlést szerveztek a borsátorba. Bár nem járunk naponta ilyen eseményekre, de szinte minden alkalommal sikerül meglepődni, milyen sok sznob tud összegyűlni egy-egy ilyen alkalomkor.

Egyeb_Posvanyos/2nap

Tulajdonképpen az ál-szakértelem mekkája egy ilyen, Dionüsszosznak szóló istentisztelet, ahol mindenki rájön, hogy nem csak a focihoz ért, de kiváló borász is. Letaglózó élmény amikor az ötvenes néni – a gravitációs borászat magyarázása közben – kétpofára üvölti, hogy „állj már ki a képből". Ezalatt meg a félig megtöltött (vagy félig kiürített?) borospoharat megdöntve lengeti tenyere fölött és vizsgál, de talán ő sem tudja mit.

Persze ez nem tudott minket elrettenteni és sorra vettük az értékesebbnél értékesebb apátsági borokat – igazi királyi nedűk ezek, és nem ez volt az egyetlen nap, ugyanis lesz még borkóstolás, holnap 17 órától például egri termékeket szemléznek.

Egyeb_Posvanyos/2nap

Az alkoholok legnemesebbikének közeli vizsgálata után adtunk a zenei érzésnek is, és meghallgattuk a Bikinit. Ők – bármilyen meglepő – pontosan kezdték koncertjüket, ami a konferáló TSZ szerint egyedi az idei Szabadegyetemen, de szerintünk az sem kizárt, hogy az elmúlt 21 év Tusványosai között sem sűrűn találnánk ilyen eseményt.

D. Nagy Lajos és csapata tulajdonképpen nem okoztak csalódást: hozták a formájukat, elnyomták a kötelező slágereket és egy egész szép számú tömeget megmozgattak. Egyik kollégánk úgy vélte, akkor sem jönne el a koncertjükre, ha Laja bá' térden állva könyörögne, hogy ott legyen, de azért talán nem olyan vészes a helyzet. Bár az igaz, a Bikini továbbra is úgy hat, mintha még mindig az „ánti világban" élnének és próbálnák bomlasztani a rendszert.

Egyeb_Posvanyos/2napA frontember hangja pedig egyre inkább hasonlít egy kismacskáéhoz, de ettől még a legendás magyar banda nem lesz kevésbé szerethető és időnként élő koncerten is hallgatható.

Holnap jönnek az újabb beszámolók, aki pedig türelmetlen, az ezen a twitter csatornán értesülhet gyorsan néhány érdekességről.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."