Itthon » Ifjúság

Tusványos: élő doboz és vécépótló gödör

Eső nem volt, már-már a port rúgtuk. A sör továbbra is fogy, az előadások köszönik jól vannak, várjuk a bulit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Egyeb_Posvanyos/3nap_csutorotok
Egyeb_Posvanyos/3nap_csutorotok
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. július 22., 20:59
1 hozzászólás. 

Ma nem volt gond az időjárással, hét ágra sütött a nap, így a sáros részek kezdtek felszáradni. Tegnap az eső és természetesen az érdekfeszítő témák hajtották a fiatalokat a sátrak alá, ma a nap tette ezt. Bár a legtöbb helyen a nap elintézte a sarat, azért volt ahol rá kellet segíteni a dologra.

Egyeb_Posvanyos/3nap_csutorotok

A nagy napsütésben érdekes dolgok kerültek elé: egy ideig egy óriási doboz mászkált a sörsátrak között, aki, ha épp nem a lányokat riogatta, akkor sört vedelt.


Egyeb_Posvanyos/3nap_csutorotok

Az árakkal továbbra sem vagyunk megbarátkozva, de jobb híján kényszerhelyzetben vagyunk. Ma a változatosság kedvéért egy kis hazai lángost toltunk le, 5 lej ellenében (ami egyébként baromi zsíros és tömény volt). Viszont felfedeztünk egy helyet ahol a feles kólát 4 lejért vettük a megszokott 5 helyett, és ugyanennyi volt a korábban 6 lejes Nestea is.

Egyeb_Posvanyos/3nap_csutorotok

Az esti koncertekre összeverődő tömeg délelőtt nagyon megoszlik. Igaz a koncertekre összesereglett emberek nagy része haza is megy, majd visszajön másnap este, az állandó táborlakók meg eloszlanak a szabadegyetem egész területén felbukkanó előadósátrakban.

A Corvinus hajlékában ma többek között az utóbbi időben Udvarhelyen többször is emlegetett Szőke László újságíró és hasonszőrű médiaemberek feszegették a „balos és jobbos" címkék jelenlétét és szerepét az erdélyi magyar sajtóban. Nehézkesen indult a beszélgetés, de miután kitisztázták, hogy miről is kellene beszéljenek és ki mit kellene mondjon, arra már egész izgalmasra fordult. Kár, hogy ez az előadás vége volt. Mentségükre legyen mondva, a témát ők is csak röviddel a vita előtt ismerték meg, így nem volt sok idejük felkészülni.

Egyeb_Posvanyos/3nap_csutorotok

A Depo sátor (amit mindenki G. sátorként ismer) árnyékában az index.hu egyik megálmodója és társalapítója, Gerényi Gábor a netes- hang és videó letöltésekről, a kalózkodásról és ezek legális elérhetőségeiről beszélt. Jogosan vetette fel, miszerint a közszolgálati média anyagait elérhetővé kellene tenni mindenki számára. Amiért már egyszer fizettünk, azért még egyszer nem kellene.


Egyeb_Posvanyos/3nap_csutorotok

A komoly témák mellett azért egy kis röhögés is összejött és még tudatmódosító szerhez sem kellet nyúljunk. A Székelylendes fiúknak sikerült hasfájást okozni a nem kis létszámban összegyűlt hallgatóságnak. Mi már be sem fértünk a sátor alá így kintről hallgatóztunk.

Egyeb_Posvanyos/3nap_csutorotok

Délután már mindenki az esti bulira és az azt megelőző koncertre készülődött. Amikor ezeket a sorokat írom a színpadon a Hooligans dübörögteti a hangfalakat, őket követi majd a Tündérground (és mire átment korrektúrán a cikk, a Hooligans be is fejezte a tombolást, épp most vonultak el a hátunk mögött - ez az igazi testközeli celebspotting).


Egyeb_Posvanyos/3nap_csutorotok

Még elkaptuk, amint fellépés előtt ellőnek pár képet a rajongókkal.


Egyéb: Közben sikerült megtalálni a dugulás okát, ami elárasztotta a sajtóiroda előtti teret enyhén barnás lötyivel. A "szakemberek" a lezárt vécéket ötletesen pótolták. Enyhe írónia szorult a szakikba.

Egyeb_Posvanyos/3nap_csutorotok

A dugulás miatt kiásott gödör (nagyban nézd)


További képek:



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
klevente
2010-07-23 12:14:52
Szevasztok Tusványosról cikkeket iró emberek. Azt szeretnem kérdezni tőletek hogy miért vagytok ott? Azért hogy leirjátok mik történnek ott vagy azért, hogy leirjátok mennyire nem vagytok megbarátkozva az árakkal? Miért vagytok kényszerhelyzetbe valaki rákényszeritett arra hogy megegyétek azt a zsiros lángost? Nem kötelező megenni , vannak éttermek ahol lehet enni meleg ételt is, valoszinű nem a ti szállásotok mellett de kicsit távolabb biztos van. Ne hagyjátok figyelmen kivül azt sem hogy 5 nap alatt megnéztek 10 koncertet ingyen es még nagyon sok előadást belépő nélkül. A lényeg az hogy vannak olcso sörök itthon a kocsmákban és lángos különböző helyeken nem kötelező Tusványosra menni. Szerintem aki akar menni az akkor is odamegy ha az árak a haromszorosa a mostaninak.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."