Itthon » Ifjúság

Tusványos: hol a szex erdélyi magyar online médiában

Az esti bulik egyre fergetegesebbek, az eső továbbra is megviccel, az előadások érdekes témákat feszegetnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Egyeb_Posvanyos/4nap_pentek
Egyeb_Posvanyos/4nap_pentek
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. július 23., 22:28
3 hozzászólás. 

A Sapientia sátorban az erdélyi magyar online média helyzetéről beszélgettek a jelenleg működő portálok képviselői. A meghívottak közül a jelenleg legnagyobb erdélyi magyar portál, a Transindex sajnos nem küldött képviselőt, sms-ben jelezték nem lesznek jelen. Ennél már csak az gázabb, ha sms-ben rúgod ki a barátnődet. Na ezért meg is kapták a maguk büntetését és szó szerint polcra kerültek.

Egyeb_Posvanyos/4nap_pentek
Polcon a Transindex

Hogy kicsit felpörögjön a beszélgetés rögtön a szexuális töltetű kérdéssel indított a moderátor. A kérdés az volt, hogy van-e és ha nincs, akkor miért nincs szexuális tartalom az erdélyi magyar portálokon. Az erdély.ma és a szekelyon.ro főszerkesztői egyöntetűen jelentették ki, hogy náluk nincs és nem is szándékoznak ilyesmibe gondolkodni. Nézeteik elég konzervatívak, hogy ezt kihagyják az oldalaikról. A manna.ro felelős szerkesztője Soós Róbert viszont rácáfolt, szerinte kontrollált körülmények között igen is helye van az ilyesminek. Jelenleg még a mannára sem kerültek fel ilyen anyagok, de Róbert szerint „aki ad magár, az nem tér ki ez elől".

Egyeb_Posvanyos/4nap_pentek

Az erotikus vonalon átvergődve a két portál képviselőit, cseppet sem győzte meg a szex fontossága. Ezután a működési költségekre terelődött a beszélgetés. A szex és a pénz az valahogy mindig együtt jár. Amíg Kovács Csaba (erdely.ma) egyszemélyes szerkesztőségét (állítása szerint mostanra bővült) reklámokból és támogatókból finanszírozza elég nehézkesen, addig Soós Róbert elég pontos adatokkal világosította fel Rédai Attilát a székelyhon működési költségeiről. Rédai szerint ezt még ő maga sem tudta ilyen pontosan. Ha hihetünk Róbertnek, akkor jelenleg egy Transindex méretű hírportál működtetési költsége 7-8 ezer euró körül van, amíg a szekelyhon.ro 4500 eruróba kerül havonta. Ezt az összeget jelenleg reklámokból nem lehet előteremteni, így háttérből pénzelni kell a portálokat.

Egyeb_Posvanyos/4nap_pentek

Na miután a szex és lóvé témát kivesézték Soós a plagizálás fele terelte a beszélgetést, ahol az erdely.ma-t vádolta meg az anyagok nem megfelelő átvételével és közlésével. Mi akik nem ismertük a szóban forgó eseteket Kovácsa Csaba mély magyarázkodásba kezdése megerősített, hogy Soós felháborodása nem lehet alaptalan.

Egyeb_Posvanyos/4nap_pentek

Rédai egyszerűen magyarázta a helyzetet, nem enged semmilyen szintű anyagátvételt, így nem merülnek fel ilyen problémák, hogy megfelelően van-e feltüntetve a forrás. Mielőtt még paprikásabbra fordult volna a hangulat a moderátor finoman vezette át a beszélgetést a kommentek és azok moderálása fele. Itt már különállóan megvolt mindhárom portál elve, amiket elmesélve oldottabb hangulatban zárták a kerekasztal beszélgetést. Az érintett témákban a Transindex is hozzá tudott volna tenni egy kis érdekességet, így sajnáljuk, hogy nem voltak jelen. Reméljük a polcról lekerülnek mielőtt beporosodnak.

Egyeb_Posvanyos/4nap_pentek
Róbert bevallása szerint senkit nem akart bántani, itt bizonygatja is mekkora szíve van.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
eir
2010-07-24 20:51:24
"A Sapinentia sátorban az erdélyi magyar online média helyzetéről beszélgetettek a jelenleg működő portálok képviselői."


Tele vagytok hibákkal, jó volna azért ügyelni, legalább egy kicsit.
avatar
bedohazi
2010-07-24 21:27:23
köszi. javítva.
avatar
szundi
2010-07-26 21:02:53
transindex
A "vezető" erdélyi magyar portál képviselői hogyhogy nem voltak ott? Pedig a múlt héten hemzsegett Tusványos a transindexesektől. A netguru Kelemen Attila habosodó fejét is látni véltem a közszolgálati médiáról szóló előadáson. Észosztó hajlamait, amivel bőven megáldotta a sors, a Sapientiás sátorban is kamatoztathatta volna. B)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."