Itthon » Ifjúság

Tusványos: tiszta a terep, jöhet az államfő

Péntek estére csúcsosodtak a bulik, ma fáradt emberek pislogtatnak Orbánnak, este még egy utolsó nagy dobás. Holnap csak a medvék maradnak, mi megyünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Egyeb_Posvanyos/5nap_szombat
Egyeb_Posvanyos/5nap_szombat
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. július 24., 18:44
4 hozzászólás. 

Az elmúlt napokban többször is elrobogott egy helikopter a tábor területe fölött. Többen is a SRI kémmunkájának tekintették a jelenséget. Ennél feltűnőbb már csak az volt, mikor két világháborús bombázó repült olyan alacsonyan, hogy majdnem beleakadtak a sátor tartórúdjába.
Egy mellettem elhaladó tápos beütésű negyvenes pár beszélgetése csapta meg a fülem: „Itt olyan pozitív a tömeg, nagyon kevés a rossz arc." Ha hihetünk az elméletgyártóknak, akkor valami ilyesmit állapíthattak, meg a román titkosszolgálat emberei és elég biztonságosnak tartották Tusványost, hogy találkozhasson„mindenki" miniszterével, Orbán Viktorral Románia államelnöke, Traian Băsescu. A találkozón Orbán Viktor és Băsescu a közös együttműködésről és lehetőségekről beszéltek. Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke még egy kicsit autonómiázott, de ő sem a konfliktusokra tette a hangsúlyt.
Egyeb_Posvanyos/5nap_szombat

Az elöljárók jelenléte nem vonzott nagy tömeget, a színpad előtti focipálya fele ha megtelt.

Egyeb_Posvanyos/5nap_szombat

A kánikula ellenére a különböző sátrakban tovább folytatódtak az előadások. Nagy sikere volt a borkóstolásnak, ahol minden nap egy másik bortermő vidék mutatkozott be boraival.

A MISZSZ sátor fele sétálva nem túl rendhagyó előadástémára lettem figyelmes. A felhalmozódó lótrágya és a globális felmelegedés problémáiról beszélt Hajdó Csaba meghívott. Az esti buliktól másnapos fejeknek végképp ideális és könnyen emészthető téma volt.
Szóval a lényeg, hogy még nagyapáink nagyapja sem tudta elképzelni az életet ló nélkül. A hétköznapok, a munka alapkelléke volt a ló. A probléma, hogy egy ló napi 11 kilogramm citromot potyogtat ki és ezzel valamit kezdeni kellett. A világvárosokban nem volt ritka a 200 ezer vagy a feletti lóállomány. Így nem kis feladat volt a napi néhány tonna kaki raktározása. A városszéleken felhalmozott lótrágya-hegyek esőzéskor nem túl kellemes löttyivel árasztotta el a városok utcáit pincéit. A felszabaduló gázról ne is beszéljünk, ami nagyban hozzájárult az üvegházhatás erősödéséhez.

Egyeb_Posvanyos/5nap_szombat
Részmegoldások születtek, de végül a teljes változást az autó hozta. Megoldottunk egy gondot egy másikkal, így lassan itt az ideje újítani és egy újabb problémával orvosolni a jelenlegit.

Továbbra is maradtak a lightos témák és Szilágy Géza életmód-tanácsadó beszélt a keleti és nyugati szexkultúrákról. Az érdeklődés természetesen meg volt a téma iránt. Hasznos tanácsok, felvilágosító gondolatok, jó történetek. Ez jellemezte az előadást, amit a közönség nem kis tapssal jutalmazott a végén.

Egyeb_Posvanyos/5nap_szombat

Jelenleg is humoristák szorakoztatják a nagyérdeműt, akik a ma esti, idei Tusványos utolsó nagy buliaira készülődnek.

A színpadon hamarosan Demjén Ferenc majd a Paso gerjeszti a hangulatot? Még nem késő kijönni!


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Csedo
2010-07-25 01:27:41
Szasza, az egy Hercules c130 as amerikai gyartmanyu csapat valamint teher szallito repulo , az 50es evek kozepen alitottak hadrendbe ugyhogy vilaghaboru utani. :P
avatar
szentmartoni
2010-07-27 10:47:02
Tusvanyos
Tusvanyos iden nem sok ujat hozott,
kiveve talan azt, hogy a taborszervezo csapat megfogalmazta a Fidesz elhatarolodasat a csomafalvi szasz jenotol. az mpp allitolagos elnoket, nem hivtak meg Tusvanyosra, sot belso informaciok szerint nem volt mit keressen ott, nem johetett oda mint Base
mert be sem ehgedtek volna a tabor teruletere...

:lol:
avatar
kedvesszabolcs
2010-07-28 16:16:14
Tusvaanyos megvedese.
Tisztelt portal szerkesztok!
Nem tetszet, ahogy Tusvanyost bemutatatok. Miert kell tamadni mindig? Ez a baj Erdelyben,a szekely tamadja a szekelyt, egyik ujsag a masikat, egyik rendezveny a masikat. Szerintem egy ujsagironak az a feladata, hogy mindig becsuletesen, szepen, jozanul tajekoztasson, nem pedig irigykedesel, haragal, megvetesel, gunyal, lenezesel. Nem kotelezo Tusvanyoson reszt venni, nem kotelezo elmenni. Irjatok, hogy 5 lej volt a sor? Szerintem mas rendezvenyen is ennyi. Miert nem vasaroltatok egy helyi uzletben, ott sokkal olcsobb. Tusnadfurdei vagyok, sajnos nem voltam otthon a tabor alatt, de felhaboritott, amiket irtatok.
Tisztelettel Szabolcs/
avatar
Csedo
2010-07-28 16:30:39
Tisztelt tusnadfurdei Szabolcs, az ujsagirok sajat szemszogebol mutatja be az esemenyeket, nem pedig reklamcelokat szolgal.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."