Itthon » Ifjúság

A gimisek már készülnek

A diákok már elkezdtek gyúrni az iskolakezdésre, ezen a héten zajlik ugyanis az iskola Gereben néptánccsoportjának edzőtábora Zeteváralján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

gerebentanctabor
Fontos évfordulóra készülnek.
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2018. szeptember 07., 08:43
0 hozzászólás. 

Az idei már a nyolcadik vakációvégi edzőtábor a Zeta Panzióban, ahová ezúttal 130 táncos gyűlt össze. A mostani tábor azért különleges, mert a táncosok a Gimnázium 425-ik évfordulójára készüljenek egy ünnepi műsorral.

A jeles évforduló alkalmából egyébként háromnapos rendezvénysorozatot tervez az iskola november 8. és 10. között. Lesz például tudományos ülésszak, iskolatörténeti múzeum, Mystral koncert, és a véndiákok számára is szerveznek egy gálaestet, tudtuk meg Laczkó György iskolaigazgatótól.

Természetesen a Gereben is fellép, ezért gyakorolják most a különböző táncokat. A kicsik, vagyis az 5-8. osztályosok szatmári, a kezdők sóvidéki, a középhaladók széki táncokat tanulnak. A táborban részt vesznek régi gerebenesek is, akik segítenek a szervezésben, oktatásban, és majd az ünnepi műsorban is fellépnek. Az oktatóknak, Boros Bélának és Hildának most Márton Sándor is segít, aki szintén a Gereben tagja volt régebb, most a Serittő tánccsoportot vezeti.

A táborlakók pirkadattól alkonyatig ropják az Üver zenekar zenéjére, de az este sem telik hasztalanul, néprajzi témájú előadásokat hallgathatnak, archív felvételeket nézhetnek, és a táncház sem marad el.

Péntek estére a gyerekek szülei is hivatalosak, hogy megnézzék, mit tanultak a csemetéik, és egy közös vacsorával, majd táncházzal zárják az idei tábort.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."