Itthon » Oktatás

Tudod, hányra kell menni?

Hétfőn mindenkinek becsengetnek, de nem mindenkinek egyszerre. Összegyűjtöttük a tanévnyitók időpontjait.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Tanevnyito1706
Fotó: archív/Gál Előd
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. szeptember 07., 12:40
0 hozzászólás. 

Szeptember 10-én hétfőn kezdetét veszi a 2018-2019-es tanév, amelynek szerkezetéről itt olvashatsz részleteket. A székelyudvarhelyi általános és középiskolákban több mint ötezer diák ül be a padokba.

Az elemisek tanévnyitói többnyire 9 órától kezdődnek. Az Orbán Balázs Általános Iskolában is 9-re várják a diákokat a hátsó udvaron szervezett ünnepségre. Most egy kicsi össze kell húzniuk magukat, mert építkezés zajlik az udvaron, emiatt kevesebb a szabadon használható terület – mondta az igazgatónő. Az intézménybe 528 diákot várnak idén, közülük 60 előkészítős gyereket. A tanévnyitót nem tervezik hosszúra, egy osztályfőnöki óra után mehetnek is haza a diákok az első napon.

A Móra Ferenc és a Bethlen Gábor általános iskolákban is 9 órától kezdik a tanévnyitót, az egyikbe 592, a másikba 507 kisdiák fog járni ebben a tanévben. A Tompa László iskolaudvarára 432 gyereket várnak reggel 9-re, hogy együtt köszöntsék az új tanévet.

A középiskolák közül a Kós Károly diákjai kell a legkorábban felkeljenek, mert nekik már 8-tól osztályfőnöki órájuk lesz, és 9-től kezdődik a tanévnyitó. Az még nem derült ki, hogy pontosan hányan fognak ide járni, mert még mindig zajlanak a transzferkérések – tudtuk meg a titkárságtól.

A Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumban az elemi osztályosok istentisztelettel egybekötött tanévnyitója fél 9-től kezdődik, a nagyobbaké 10 órától. A Refiben összesen 814-en fognak tanulni idén.

A Benedek Elek Pedagógiai Líceumban mind a 477 diáknak egyszerre csengetnek be, 10 órakor kezdődik az ünnepség.

A Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában szintén minden évfolyam közösen kezdi a tanévet, az iskola udvarán 9-től sorakoznak a diákok.

Tíz órakor kezdődik a Bányai János és a Marin Preda tanévnyitója, kilenc órakor az Eötvös József diákjainak csengetnek.

A Tamási Áron Gimnáziumba összesen 950 diák fog járni, beleértve az elemi osztályokat és a posztlíceumi képzésre járókat is. A posztliciseknek 9-től a díszteremben lesz az ünnepség, a középiskolásoknak 8-tól, az elemiseknek 9-től kezdődik a tanév.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."