Itthon » Ifjúság

Verseny Hargita megye kisiskolásainak

Egész hétvégére szóló ingyenes sízési lehetőség lesz a jutalma annak a négy csapatnak, amelyik a legjobban teljesít a tájékozódási versenyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 15., 11:41
0 hozzászólás. 

Újabb fejezethez érkezett a Barangoljunk Székelyföldön! program: Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálata októberben iskolások számára szervez tájékozódási versenyt. Tavaly körülbelül 400 kisiskolás ismerkedett meg Székelyföld természeti szépségeivel és kincseivel az említett programnak köszönhetően, melynek során a megye hegyimentő csapatai tartottak ismeretterjesztő bemutatókat a tanulóknak.

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén már 600 tanulót terveznek megmozgatni a Csík, Udvarhely, Gyergyó és Maroshévíz térségében kiírt tájékozódási versennyel. 2010 októberében Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálata a tanárok bevonásával tájékozódási versenyeket szervez az 5–8. osztályos diákoknak, közölte Fekete Örs osztályvezető. A megmérettetés előkészítéseként felhívást küldenek ki az iskoláknak, tanároknak, mellyel arra szeretnék biztatni őket, hogy minél több tanulót segítsenek bevonni a programba. A jelentkező csapatok előválogatáson vesznek részt, majd a továbbjutottak számára térségenként szervezik meg a tulajdonképpeni tájékozódási versenyeket, melyek fődíja egy ingyenes hétvégi sízés lesz.

A szervezők térségenként 150 kisiskolás részvételére számítanak, ami megyei szinten mintegy 600 tanulót jelent. A versenyt a közszolgálat csíki, udvarhelyi, gyergyói és maroshévízi csapatai bonyolítják le, ezzel is tudatosítani próbálják a gyerekekben a hegyimentők munkájának fontosságát, ugyanakkor a természetben való viselkedés szabályaira és túlélésre tanítják őket.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."