Itthon » Ifjúság

Hideg rock, Monyó-módon

Cold Rock című, legújabb nagylemezéből adott ízelítőt a Monyo Project zenekar múlt szombaton este a Kalapos Kávézóban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 20., 18:06
0 hozzászólás. 

A fellépésen (amit kb. 60 érdeklődő követett végig) két székelyudvarhelyi muzsikus (Péter Attila basszusgitáros és Sófalvi Bálint dobos) voltak a kiegészítők Molnár Endre (Monyó) gitáros-dalszerző és az énekesnő Baba mellett. A 12 dalt tartalmazó lemezt budapesti zenészekkel (Barát Béla – dob, Szarka Zoltán – basszusgitár, Horváth Zsolt - billentyűk, utóbbi a Deák Bill Blues Bandből is ismert) több stúdióban vették fel idén. A Cold Rock című CD hamarosan udvarhelyi üzletekben is kapható lesz.

Szasza

A koncert elején egy négyszámos unplugged-blokkot játszott a Monyó-Baba-Péter trió (a saját dalok áthangszerelt változatait), majd rövid átszerelés után egy Black Sabbath-Metallica-Deep Purple-Led Zeppelin-AC/DC-dalrészekből álló egyveleg-intró dörrent ki a hangfalakból – Monyó talán ezzel jelezte, hogy kiken nőtt fel (zeneileg). A folytatás viszont eltért a klasszikusoktól: a lemez címe (Cold Rock) egyben stílust is jelöl, Monyó szerzeményei már évek óta próbálnak ezen a „hangcsapáson" járni. Modernebb, populárisabb, mégis kemény gitárhangzás ez, amit Baba éneke egészít ki, illetve a nem túl bonyolult basszus- és dobalap, a szövegek pedig kizárólag angol nyelvűek – talán így jellemezhetnénk röviden. A kb. egy órás koncerten 5 dal hangzott el a lemezről, a többi időt a régebbi szerzemények töltötték ki.

A CD-t utólag meghallgatva mindenképpen teltebb hangzást kaptunk, mint a koncerten – hiszen majd mindegyik dalban billentyűkíséret van. A főszereplő természetesen az elektromos gitár, de Monyó imitt-amott belevisz pici latin ízt a muzsikába (Kiss the Sun), illetve melankolikusabb, lassabb, balladisztikusabb, „rádiósabb" darabokat is készített szerző- és házastársával, Babával, ilyen pl. a Just You, Just Me. Az Into the Future egy hosszabb, eklektikusabb szerzemény, keleties gitárszólóval, magyar sorokkal, kellemes zongorabetéttel. A Hopeful gyorsabb, szintén modern rockhangzást üt meg, akárcsak a már koncertekről ismert Crazy People, a stílust talán legjobban az Ice Cold Rock hozza ki, ebbe sok gitár- és zongoraszóló „szorult". A korongot a könnyedebb hangvételű Easy Life zárja, amibe trombitaszóló is került. Ötven percnyi „monyómjúzik".

Fotó: Csedő Attila 


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."