Itthon » Ifjúság

A jövő magad vagy – a sorsunk közös

Aláírták a szerződéseket és átvették első havi ösztöndíjukat a dr. Verestóy Attila Alapítvány 2010/2011-es oktatási pályázatának nyertesei.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_verestoy2909
Itthon_verestoy2909
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. szeptember 30., 17:29
0 hozzászólás. 

Az ünnepélyes eseményre tegnap este a Junior étterem protokolltermében került sor. Az alapítvány által immár harmadik alkalommal meghirdetett, kizárólag Hargita megyei közép- és felsőfokú állami intézményekben tanulók oktatási támogatásra az idén összesen 331 igénylőből kiválasztott 33 (11 egyetemista és 22 középiskolás diák) sikeres befutóját, hozzátartozóikat dr. Verestóy Attila szenátor, alapító üdvözölte. A közismert politikus megköszönte a pályázatokat elbíráló kuratóriumi tagok és az alapítvány munkatársainak munkáját.

Itthon_verestoy2909

„Jó érzés segíteni, sorsközösséget, igazi szolidaritást vállalni a tehetséges, ám anyagilag nem tehetős fiatalokkal" – hangsúlyozta Verestóy.

„Keressétek, segítsétek, ismerjétek meg egymást! Jelentse ez a támogatás azt is, hogy együvé, és ide, Székelyföldre tartoztok, itt kell megkapaszkodnotok és gyökeret eresszetek!" – fogalmazta meg bízató üzenetét.

Gratulált a nyerteseknek és néhány szóban az elbírás módját is vázolta dr. Hermann Gusztáv Mihály történész, kuratóriumi tag. Mint mondta, a támogatások odaítélése nem volt egyszerű feladat, a végső rangsort a pályázók szociális helyzetének és a tanulmányi eredményeinek a szintézise alapján alakították ki. Hermann külön kitért az általa kezdeményezett, egy évig folyósított, havi 500 lej értékű kutatói ösztöndíj elbírálására is. Ezt egyébként idén Ambrus Tündének, a csíkszeredai Kájoni János iskola földrajz szakos tanárának ítélték oda.

„Ez egy posztgraduális ösztöndíj, odaítélésénél a hangsúly a székelyföldi szón van" – emelte ki Hermann.

Itthon_verestoy2909

A beérkezett pályázatokkal kapcsolatosan Nemes Melinda, az alapítvány igazgatója tájékoztatta a jelenlevőket. Kifejtette: az oktatási támogatást tekintve az előző évek számait felülmúló jelentkezési arány kiváló népszerűségi mutató, de ugyanakkor öröm és üröm is, hiszen azt is jelzi, hogy megyénkben rengeteg kiváló képességű diák van, és sajnálatos, hogy ebből viszonylag kis százaléknak tudtak az alapítványon keresztül anyagi támogatást biztosítani.

Nemes zárszavában mintegy mottóként fogalmazta meg a dr. Verestóy Attila Alapítvány oktatási támogatásának lényegét: „A jövő magad vagy – de a sorsunk közös!"


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."