Itthon » Ifjúság

Ifisztár – lezárult a jelentkezés, szombaton verseny

Huszonegy jelentkezővel rajtol a másodjára megrendezett tehetségkutató verseny székelyudvarhelyi szakasza, ahová a környező településekről is jelentkeztek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. október 27., 08:06
0 hozzászólás. 

Hétfőn járt le az Ifisztár tehetségkutató verseny jelentkezési határideje – október 25-ig összesen huszonegy sztárnak készülő fiatal jelezte részvételi szándékát. Közülük nyolcan indulnak ének kategóriában, öt zenekar lesz, hárman humoros előadással jelentkeznek, hárman táncolni fognak, és egy-egy jelentkező a népdal illetve a néptánc kategóriát választotta.

Nem kell már sokat várni a nagy megmérettetésre sem, ugyanis szombaton, azaz október 30-án 18 órától a Park étteremben sor kerül a versenyre, ahová nem csak Udvarhelyről, de többek között Székelykeresztúrról is érkeznek fellépők. A zsűri – sok nagy nemzetközi tehetségkutatóhoz hasonlóan – háromtagú: Csiszár Melinda, a Fortuna Dance Tánciskola tanára, András Ildikó Palló Imre Művészeti Szakközépiskola zenetanára és László Kata a Tomcsa Sándor Színház színésznője értékelik a produkciókat. Minden fellépő szakmai véleményezést hallhat, így a kevésbé sikeresek is építő jellegű kritikával gazdagodhatnak.

Természetesen nem tét nélküli a verseny: minden kategóriából a legjobb személy, csapat, avagy együttes továbbjut a megyei döntőre, amire november 26-án, Csíkszeredában a Szakszervezetek Művelődési Házában kerül sor. Itt a nyertesek a csíkszeredai és a gyergyószentmiklósi előválogatók legjobbjaival mérhetik össze tehetségüket. Nem a továbbjutás az egyetlen lehetséges nyeremény, ugyanis kategóriánként egy-egy különdíjat is kiosztanak a szervezők.

A versenyről

Az Ifisztár a Hargita Megyei Diáktanács által rendezett megyei tehetségkutató verseny, mely kimondottan a fiatalokat célozza meg. Több városban szerveznek előválogatót, így Székelyudvarhelyen is, melyre október 30-án kerül sor a Park étteremben. Hargita megyében második alkalommal kerül megszervezésre az Ifisztár megyei tehetségkutató verseny: első alkalommal 2008-ban rendezték Gimisztár néven a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium iskolaszintű tehetségkutató versenyeként, majd 2008 májusában a megyei rendezvényre is sor került.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."