Itthon » Ifjúság

Ripacsok földjén – Mező gólyabál

Csütörtök este tartották az Eötvös József Szakközépiskola beavatóját, melyen az indiánok és persze a kilencedikesek kapták a főszerepet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

_I6R1T7fs2FI_TMrgNb5jd1I/AAAAAAAABYc/_Y_lN_rIrQM/s640
_I6R1T7fs2FI_TMrgNb5jd1I/AAAAAAAABYc/_Y_lN_rIrQM/s640
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. október 29., 18:10
1 hozzászólás. 


25 perc késéssel és a B-Force együttes táncprodukciójával indult az este. Az első olyan gólyabálról beszélhetünk, melyen a támogatókat érthetően mutatták be – rövid bejátszás és a szponzorok nevei a kivetítőn.

Bemutatkozott a Ripacsok törzse, ami a szervezők szerint az apacsok és a pipacsok kereszteződéséből jött létre. Túlzottan nem kérdeztünk rá, nem is magyarázták, így elhittük. A történet szerint a történelem órán hallottakat ültették gyakorlatba: elkészítették (kémiaórán) a sámán varázsitalát, amivel visszakerültek a múltba: így jár a kilencedikes, aki feltétel nélkül elhisz mindent, amit neki mondanak.

_I6R1T7fs2FI_TMrgHzLM_FI/AAAAAAAABYc/Xiz_cYQrL4k/s640

1492-t írtak a mese alapján, ezért az akkori indiánok, a Ripacsok, fogságba ejtették a jelenből érkezett jövevényeket, akik csak akkor menekülhetnek – juthatnak vissza a mába – ha bizonyítják rátermettségüket. Ennek fényében indult a Mező gólyabál a fiatal fórum termében, azaz az indiánok UFF helyére került kilencedikesek versengtek az első helyért.

Bamba Bölény törzsfőnök az áldozatok segítségére kelt, illetve csak akkor volt hajlandó közbenjárni ügyükben, ha kiállják a próbákat. Elsőként a gólyatánccal kellett elkápráztatni a rézbőrűek vezérét, aminek apropóján az indiánok is bemutatták tudásukat a táncparketten. Sovány Vigasz, indiánlány és a többiek produkciója után bemutatkozott a 12 újonc 6 párba rendeződve. A törzs és a gólyák ismerkedéséből született az az egytollas fejdísz, amit a kilencedikesek kaptak a megmentőiktől.

_I6R1T7fs2FI_TMrgJl7Ap0I/AAAAAAAABYc/vtDGcohilaY/s640

Mint ahogy a következő próbán kiderült, az indiánok is küzdenek a gazdasági válság okozta problémákkal, ezért joghurt evésre adták a fejüket. A kanalazást a gólyáknak is meg kellett tanulni, ami a törzsi szokás szerint nem éppen a mai formában zajlott: habár a fiúk kapták a kanalat, azért a lányok ettek, ugyanis az evő alkalmatosságot úgy kellett szájba venni, hogy azzal a párjukat tudják etetni. A képek ezt nagyon jól illusztrálják.

Videók és tombolahúzás közepette zajlott a próbatétel, így a 8 kötelező szó felhasználásval történő versírás és a karaoke nehezítette a nyerni akarók feladatát. Joggal mondhatjuk, hogy csak az felelt meg a rézbőrűek feltételeinek, aki harci díszt tudott varázsolni a párja arcára, ez csütörtök este sem volt másként: rövid idő alatt ki kellett pingálni a társat. Az indiánok kegyeibe férkőzni nem egyszerű feladat, ezt bizonyította a következő teszt is, amikor célbadobást gyakoroltattak a hazavágyókkal. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy nagyra nőtt dartsot, megszokott emberektől. Nagyobb dobókával, nagyobb célba kellett betalálni, persze az izgalom is nagyobb volt.

_I6R1T7fs2FI_TMrgKgu_6lI/AAAAAAAABYc/XYFgEhITZM4/s640

Az soron következő eskütétel után befogadó nyakékkel illették a gólyákat, majd a végzősök táncában gyönyörködhetett a közönség. Végül megszületett, ha nehezen is, a zsűri döntése, melynek értelmében a 8-as lány és az 5-ös fiú a harmadik, a 2-es lány és a 7-es fiú a második helyen végeztek. A gólyakirálynő, mert a hölgyeké az elsőbbség, a 6-os számmal ellátott kilencedikes lány lett, míg a királyi korona az 1-es fiú fejére került. Mondanunk sem kell, hogy az előadás bulival folytatódott.

A gólyabálról készült fotógalériánk ide kattintva érhető el


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
asztasanci
2010-10-29 22:54:06
nagyon jo bulee volt gyerekek:) meg 1et nem szervezunk?????:)):))

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."