Itthon » Ifjúság

Ifisztár – sztárok születtek

Valódi tehetségek léptek színpadra november 26-án Csíkszeredában: az udvarhelyiek első hellyel nem, de élményekkel minden bizonnyal gazdagodtak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

_I6R1T7fs2FI_TPL_5A3deHI/AAAAAAAACvg/RU3zPidbtvo/s640
_I6R1T7fs2FI_TPL_5A3deHI/AAAAAAAACvg/RU3zPidbtvo/s640
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. november 29., 08:04
0 hozzászólás. 

Csíkszeredában, a Szakszervezetek Művelődési Házában szervezték meg az Ifisztár tehetségkutató döntőjét, ahová a megye három városából (a megyeszékhelyen kívül Gyergyószentmiklósról és Székelyudvarhelyről) érkeztek a fiatal reménységek. A mezőny rendkívül erős volt az összes kategóriában, így az öttagú zsűrinek (Antal Zsófia tánctanár, András Mihály a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes művészeti vezetője, Kozma Attila színész, humorista, Bene Zoltán zenetanár, Kolozsi Borsos Gábor színész) bőven volt min gondolkodnia.

A vetélkedő végig közvetlen, mondhatni családias hangulatban zajlott, a különböző fellépők szurkolói bőszen hallatták hangjukat, még ha néha kevésbé odaillő beszólásokkal is. A zsűri részéről a kiértékelések hol hasznosak, hol pedig hangulatfokozóak voltak, Kozma Attila az Árnyékszékelyek csapatról állapította meg, hogy olyanok voltak, „mint három bornyú" – természetesen csakis pozitív értelemben.

_I6R1T7fs2FI_TPL_wi3wyfI/AAAAAAAACvg/vlH6MjHprho/s640

Nem maradtak el az eseménye tarkító humoros jelenetek sem: a műsorvezető a rendezvény első felét fotósunk hatalmas rózsaszín napszemüvegében celebrálta. Az öltözködési kellék egyébként már látható volt az EU Táborból tudósító Hugón is, így bátran nevezhetjük Erdély-szerte ismertnek. Hasonlóan mosolyogtató volt az a kislány, aki a Szivárvány tánccsoport vendégelőadásában önkéntesen vett részt, édesanyja csak sokára tudta lekönyörögni a színpadról.

A fiatal tehetségeken látszott a lelkesedés és a nyerni akarás, többen, főként az ének és a zenekar kategória egyes fellépői, meglepően jól összerakott és energiával teli produkcióval léptek színpadra. Néhány saját szerzeménynél kétkedő hangokat is lehetett hallani, melyek szerint „ezt valahonnan biztos lopták, ennyire nem írhatnak jót" – pedig de._I6R1T7fs2FI_TPMAN-v8IrI/AAAAAAAACvg/0E2QwYLU26s/s640

Külön kiemelendő az Ifisztár egyetlen román ajkú fellépője, Boțoni Diana, aki saját kultúráját mutatta meg, méghozzá nem is akárhogy. Aki eddig a Taraf és Etno televízió csatornákkal azonosította a román népzenét, az most meggyőződhetett, hogy közel sincs igaza, ugyanis Diana nemcsak hangjával, de öltözékével és fellépésével is egyedi élményt nyújtott a hallgatóságának. A közönség soraiból érkező hurrogást, valamint a termet tüntetőleg elhagyó mintegy negyven személyt csak ide nem illő szavakkal tudnánk illetni, így nem tesszük.

A jobbnál jobb produkciók után néhány vendégfellépőt is meghallgathatott a közönség; Erdélyi Enikő, a Face Today zenekar és a Szivárvány tánccsoport előadása után pedig megtudhattuk, hogy kik nyerték a 2010-es Ifisztárt.

A zsűri döntése alapján humor kategóriában Esztány Sándor a második helyen végzett, míg az Árnyékszékelyek elsők lettek, ők egy vásárlási utalvány mellett Kozma Attila szakmai segítségére is számíthathnak.

_I6R1T7fs2FI_TPL__SWdoiI/AAAAAAAACvg/f-3YvcAdAJs/s640

Folklór egyéni énekben a csíkszeredai Vurtán Otília egy 50 RON-os könyv-vásárlási utalvánnyal gazdagodott, Boțoni Diana pedig elsőként végzett, jutalma egy gyimesi tánctáboron való részvétel. A néptáncosok közül a Hóvirág Néptáncegyüttes foglalta el a dobogó második fokát, míg a csíki Hop-Folk formáció a hip-hop-ot és néptáncot vegyítő produkciójával megnyerte a kategóriát.

A modern táncosok közül egy udvarhelyi csapat, a B-force örülhet a második helyezésnek, a győztes pedig a csíkszeredai Euphoria 2 csoport lett.

Hárman próbálkoztak énekkel a megyei döntőn: Czerják Izabella, Balázs Renáta és Incze Tihamér közül ez utóbbi első helye vitathatatlan, a Kaszás Attila által ismertté vált Fényév távolság című dalt úgy énekelte, ahogy sokan remélni sem mertük.

_I6R1T7fs2FI_TPMAWrafHHI/AAAAAAAACvg/YJr54gwHHg4/s640

Legtöbben a zenekaroknak szurkoltak, ebben a kategóriában a csíkszeredai Black VIPer-é a dobogó alsó foka, őket az udvarhelyi Dead Smile követi, a győzelem pedig a gyergyószentmiklósi The Socks zenekaré. Itt volt a legnagyobb a tét, így a gyergyóiak örülhetnek a leginkább: nem csak egy stúdió felvételt, hanem saját honlapot is kapnak, ami akár az első lépést is jelentheti számukra a közismertség és a hírnév felé.  
Még több sztárpalánta fotógalériánkban, kattintás után


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."