Itthon » Ifjúság

Légy önkéntes! - pályázat fiataloknak

Az Ugron Alapítvány ebben az évben is pályázatot hirdet a Hidat építünk Európában egy éves szociális szolgálattal című program keretében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. február 10., 17:03
0 hozzászólás. 


Az Ugron Alapítvány csere programja lehetőséget kínál a fiatal (18-26 év közötti) önkéntesek számára, hogy jobban megismerjék önmagukat, szociális területen szakmai és munkatapasztalatot nyerjenek. Megismerjék más népek kultúráját és ezáltal, táguljon világszemléletük és megismertessék saját kultúrájukat, szellemi értékeinket. A programban más nemzetiségű fiatal önkéntesek is részt vesznek, így több kultúra közeledésére, találkozására és kapcsolatteremtésre nyílik lehetőség. A programban való részvételhez nem szükséges szakmai előismeret, a nyelvtudás előnyt jelent. Az önkéntesek intenzív szakmai és nyelvi felkészítésen vesznek részt, segítséget kapnak a beilleszkedés, valamint az év során felmerülő problémáik megoldásában is.

A sikeresen pályázók részére a szervezők szállást, ellátást és zsebpénzt biztosítanak, fizetik egyszeri ki- és hazautazásuk költségét, valamint egy, az EU tagállamában elfogadott biztosítást. A külföldi tartózkodás időtartama összesen 12 hónap.

Jelentkezési feltételek

• 18-26 év közötti életkor
• Középfokú végzettség
• Szociális érzékenység
• Felelősségtudat
• Szociális munka iránti érzék és érdeklődés, segítőkészség
• Nyitottság más kultúrák befogadására

A pályázat benyújtásához szükséges iratok

- 2 db. igazolványkép
- Két nyelven, magyarul és németül írt motivációs levél melyben a pályázó ismerteti, mi ösztönzi a programban való részvételre
- Ajánlólevél (iskola, egyház vagy segítő szervezetek képviselőitől)
- A letölthető magyar és német nyelvű jelentkezési adatlap megtalálható az alapítvány www.ugronalapitvany.ro honlapján. A kitöltött nyomtatványt illetve a szükséges dokumentumokat egy borítékba zárva az Ugron Alapítványhoz az alábbi postacímen kell eljuttatni:

Fundatia Ugron
535600, Odorheiu Secuiesc
Str. Tamási Áron nr.31
Jud. Harghita

A pályázatok leadásának határideje: 2011. február 28.

Egyéb információk

A pályázatok formai és tartalmi bírálatát követően a pályázókat márciusban személyes beszélgetésre hívják, ahol további tájékoztatást kapnak a programról, a szolgálati helyekről.
A beküldött pályázati anyag és a beszélgetés alapján választják ki azokat a fiatalokat, akik elnyerik a németországi önkéntesség lehetőségét.

A nyertes pályázók július hónapban felkészítő szemináriumon vesznek részt Székelyudvarhelyen, ezt követően július végén kerül sor a kiutazásra.

A felkészítéseken való részvétel kötelező.

További információk a www.ugronalapitvany.ro honlapon a Programok/Állandó programok menüpont alatt. Az érdeklődők e-mailben az alapitvany@ugronalapitvany.ro, vagy iceromania@yahoo.com címeken vagy a 0722-553531- as telefonszámon is kérhetnek tájékoztatást.

Forrás: www.ugronalapitvany.ro


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."