Itthon » Ifjúság

Adj, király, katonát! Székelyudvarhelyen

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által kezdeményezett, idén ötödik alkalommal megszervezésre kerülő Adj, király, katonát! elnevezésű vetélkedő egyik helyszíne városunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 18., 12:02
0 hozzászólás. 


A MIT által kezdeményezett, idén ötödik alkalommal megszervezésre kerülő Adj, király, katonát! elnevezésű vetélkedő célja, hogy a résztvevőkben az összeállított szöveggyűjtemény és a verseny próbái során felértékelődjék a család szerepe. A vetélkedők által a családközpontú életszemlélet közvetítése a cél, és a gyermek szerepének kihangsúlyozása a család, a társadalom szempontjából. A verseny a IV–VIII. osztályos tanulókat célozza meg. Az említett korosztály (10–15) képezi azt a réteget, mely a kamaszkor küszöbén még alakítható élet- és világszemléletet feltételez.

A célcsoport számára szervezett helyi szakaszú vetélkedőknek idén Erdély 46 települése lesz a helyszíne: Barót, Bethlen, Borszék, Börvely, Brassó, Csernáton, Csíkszentsimon, Csíkszereda, Dés, Déva, Dicsőszentmárton, Gyergyószentmiklós, Homoródszentpál, Kalotaszentkirály, Kálmándi, Kápolnásfalu, Kézdivásárhely, Kobátfalva, Kolozsvár, Maksa, Margitta, Marosvásárhely, Marosszentgyörgy, Nagybánya, Nagyenyed, Nagyvárad, Nyárádkarácsonyfalva, Segesvár, Sepsiszentgyörgy, Szamosújvár, Szatmárnémeti, Szentjobb, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szilágypanit, Szilágysomlyó, Torda, Trunk (Moldva).

A regionális versenyekre 2011. január-február folyamán kerül sor. A próbák többféle műfajban teszik próbára a jelentkezőket. A megjelölt határidőre mindenik városban túljelentkezéssel számolhattak a regionális szervezők. A háromfős csapatokban vetélkedők legügyesebbjei részt vehetnek az országos döntőkön, március 19-én, Kolozsváron és április 2-án Sepsiszentgyörgyön.

A helyszíni vetélkedősorozat következő állomásai Székelyudvarhely, (helyszín és időpont: Backamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium, délután 15 órától), Csíkszereda, (helyszín és időpont: református templom, délután 15 óra) és Csíkszentsimon (helyszín és időpont: Endes József Általános Iskola, 14 óra). Mindhárom vetélkedőre pénteken, 2011 február 18-án kerül sor. A vetélkedő minden érdeklődő számára nyitott.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."